Davidová dojela v tichosti třetí. Mezi prázdnými tribunami dominovala ve sprintu Herrmannová

Markéta Davidová zahájila bronzovou medailí ve sprintu Světový pohár biatlonistek v Novém Městě na Moravě, který se koná bez diváků. S jednou chybou při střelbě vleže nestačila jen na vítěznou Němku Denise Herrmannovou a druhou Anais Bescondovou z Francie, které shodně sestřelily všech deset terčů.

Tento článek je více než rok starý.

Nové Město na Moravě (Aktualizováno: 20:31 5. 3. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Davidová dojela ve vytrvalostním závodě na 11. místě

Markéta Davidová dojela ve spritnu v Novém Městě na Moravě třetí | Foto: Anders Wiklund | Zdroj: Reuters

Pro Davidovou je páteční bronz již třetí v této sezoně a znovu ve sprinterském závodu na 7,5 kilometru. Třetí doběhla při úvodním dílu SP v Östersundu i před Vánoci v Le Grand-Bornand. Na Herrmannovou dnes Davidová ztratila 50 sekund, na Bescondovou 27.

‚Někdo to odskákat musel a byli jsme to my.‘ Biatlonisté se připravují na závod bez divácké kulisy

Číst článek

„Já mám letos nějakou bronzovou sezonu, ale jsem samozřejmě ráda, protože to jsou alespoň nějaké medaile. O to víc mě však mrzí, že je to před prázdnými tribunami,“ řekla v rozhovoru pro Radiožurnál těsně po dojezdu.

Radost s fanoušky si však Davidová ani ostatní biatlonistky neužily, protože kvůli šíření nového typu koronaviru měli diváci do Vysočina Areny vstup zakázán.

„Chvíli foukalo, pak nefoukalo. Jsem hlavně ráda, že na rovince foukalo do zad, protože když fouká proti, není to nic příjemného,“ zhodnotila Davidová ještě podmínky na trati.

Rozhodla o tom v pondělí Bezpečnostní rada státu. Přesto se za oplocením závodních tratí sešly na některých místech hloučky fanoušků s vlajkami.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme