Českým biatlonistům se ve sprintu nedařilo, ve finském Kontiolahti zvítězil norský fenomén Bö

Po zlatém hattricku v Novém Městě na Moravě vyhrál norský favorit Johannes Bö i poslední sprint sezony ve finském Kontiolahti, kde se závody kvůli koronaviru konají rovněž bez diváků. Bö vyhrál o 21 sekund před francouzským rivalem v boji o křišťálový glóbus Martinem Fourcadem a má k zisku trofeje po čtvrtku o další krok blíže. Nejlepším z Čechů byl třicátý Michal Krčmář.

Kontiolahti Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Johannes Thingnes Bö.

Johannes Thingnes Bö. | Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN | Zdroj: Reuters

Kvůli pandemii koronaviru je další program biatlonového seriálu s otazníkem. Ve čtvrtek bylo zrušeno finále v Oslu, kde se mělo závodit koncem příštího týdne. V Kontiolahti by měly v pátek závodit ženy, ale pandemie koronaviru už ochromila takřka kompletní sportovní svět.

Neděli na Vysočině ovládli Norové. Moravec skončil těsně před Krčmářem, Davidové nejely lyže a byla 20.

Číst článek

Po odečtu dvou nejhorších výsledků v sezoně vede hodnocení Světového poháru Bö, jenž dnes vybojoval desátý triumf v ročníku a celkově 48. v kariéře.

„Soustředil jsem se, ať trefím všech deset terčů, to bylo klíčem k úspěchu. Protože dnes se moc nechybovalo,“ řekl norský biatlonista České televizi.

Ondřej Moravec obsadil 33. místo a do stíhacího závodu se dostal i dvaapadesátý Adam Václavík. Po sprintu žen by se měly konat v sobotu obě stíhačky a v neděli sezonu uzavřou smíšené štafety.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme