Krčmář zajel na liduprázdné Vysočině nejlepší výsledek sezony. Ve sprintu skončil čtvrtý

Biatlonista Michal Krčmář vybojoval na Světovém poháru v Novém Městě na Moravě čtvrté místo ve sprintu a slaví nejlepší výsledek v sezoně. Suverénně zvítězil Nor Johannes Thingnes Bö. Krčmáře dělilo 13 sekund od stupňů vítězů, kterými by napodobil čtvrteční bronz Markéty Davidové.

Nové Město na Moravě (Aktualizováno: 20:57 6. 3. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Krčmář

Michal Krčmář | Zdroj: Profimedia

Bö zvítězil v prázdné Vysočina Areně, kam diváci nemohli kvůli hrozbě šíření koronaviru, o 22,8 sekundy před Quentinem Fillonem Mailletem z Francie a o více než minutu před svým starším bratrem Tarjeiem. Stejně jako medailisté i Krčmář střílel bezchybně.

Davidová dojela v tichosti třetí. Mezi prázdnými tribunami dominovala ve sprintu Herrmannová

Číst článek

Po olympijském stříbru ve sprintu v Pchjongčchangu před dvěma lety a bronzu ve stíhačce v Ruhpoldingu v lednu 2017 se dnes Krčmář radoval ze třetího nejlepšího výsledku v kariéře.

„Úplně jsem se uzavřel do svého světa. Našel jsem si cestu, jak se na to koncentrovat, ale je to trochu pachuť. Místo toho, abych se tady radoval, že jsem zajel super závod, tak na mě leží taková deka. Je to takové smutné,“ okomentoval pro Radiožurnál Krčmář po závodě atmosféru na prázdném stadionu.

Fandili za plotem

Někteří fanoušci se však shromáždili za plotem, aby alespoň na dálku pomohli českým biatlonistům k dobrému výsledku. „Za to jim patří obrovské díky, chovali se slušně. Přestože z toho závodu asi nic neměli, tak i tak povzbuzovali a byli na těch důležitých úsecích. Klobouk dolů, alespoň na dálku jim děkuji a věřím, že si to tady příští rok užijeme společně,“ dodal Krčmář k fanouškům.

Štvrtecký upadl

Na body dosáhl i jednatřicátý Jakub Štvrtecký, byť při pádu v zatáčce poškodil zbraň a ve stoje musel střílet s náhradní. Ondřej Moravec obsadil 42. pozici a Michal Šlesingr, loučící se v novoměstských závodech po 19 letech s kariérou, byl šestapadesátý. Adam Václavík skončil po pěti chybách na 77. místě.

Bö v pátek triumfoval již poosmé v sezoně a ve sprintech si připsal již 22. prvenství. Více jich mají pouze jeho legendární krajan Ole Einar Björndalen (35) a velký rival Martin Fourcade (23). Francouzský lídr Světového poháru doběhl v komorní atmosféře na Vysočině po jedné chybě při střelbě šestý.

V sobotu se v Novém Městě uskuteční obě štafety a program v neděli uzavřou závody s hromadným startem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme