Davidová bojovala v závodě s hromadným startem o vítězství, nakonec uzavřela elitní desítku

Biatlonistka Markéta Davidová byla desátá v závodě Světového poháru s hromadným startem v Oberhofu. Do poslední střelby bojovala o vítězství, ale udělala dvě chyby a propadla se. Triumfovala Francouzka Julia Simonová, která po sedmi závodech ukončila sérii norských vítězství.

Oberhof (Aktualizováno: 17:24 17. 1. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Davidová

Markéta Davidová | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík | Zdroj: Český biatlon

Davidová byla před Vánoci v prvním závodě s hromadným startem této sezony čtvrtá a opět byla ve hře o první českou medaili v aktuálním ročníku Světového poháru.

Hromadný závod biatlonistů v Oberhofu ovládl Tarjei Bö, Češi na startu chyběli

Číst článek

Po bezchybných položkách vleže se na trati posouvala až na první místo. Nikdo jiný tempo udávat nechtěl.

Na první stav se postavila i při třetí střelbě. Tam zaváhala, ale s výjimkou Italky Dorothey Wiererové chybovaly i ostatní závodnice z popředí startovního pole, takže česká reprezentantka po jednom trestném kole klesla jen na třetí příčku.

„Mrzí mě ta dvojka nakonec, ale nemyslím si, že by to bylo nervozitou. V hlavě jsem si nepřipouštěla tlak a doufám, že to někdy přijde a střelbu ustojím a pak to klapne,“ řekla Davidová po závodě Radiožurnálu.

Chybu soupeřky nevyužila

Na závěrečnou střelbu přijela v čele čtyřčlenné skupiny bojující o druhé místo. Wiererová dvěma chybami uvolnila cestu k vítězství, ale Davidová to nevyužila.

Rovněž minula dva terče a propadla se na třináctou příčku. Na konci alespoň posedmé v sezoně vybojovala pozici v nejlepší desítce.

Ze závěrečné položky odjíždělo šest biatlonistek v rozmezí necelých devíti sekund. Vedoucí pozici udržela Simonová, která závod SP vyhrála podruhé v kariéře.

Druhá finišovala s odstupem 3,9 sekundy Němka Franziska Preussová, třetí skončila Švédka Hanna Öbergová. Davidová na vítěznou Simonovou ztratila 33 sekund.

SP v biatlonu v Oberhofu (Německo) - závody s hromadným startem:

Ženy (12,5 km): 1. Simonová (Fr.) 40:11,1 (3), 2. Preussová (Něm.) -3,9 (2), 3. H. Öbergová (Švéd.) -11,7 (3), 4. Tandrevoldová (Nor.) -13,0 (2), 5. Brorssonová (Švéd.) -14,9 (1), 6. Wiererová (It.) -28,8 (2), 7. Röiselandová -30,3 (4), 8. Eckhoffová (obě Nor.) -32,1 (4), 9. Braisazová-Bouchetová (Fr.) -32,6 (4), 10. Davidová (ČR) -33,0 (3).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme