Biatlonistky ve štafetě krátce vedly, nakonec skončily jedenácté. Výhru v Hochfilzenu slaví Norky

Českým biatlonistkám se sobotní štafeta Světového poháru v Hochfilzenu nevydařila, přestože v polovině závodu dokonce krátce vedly. V úvodu se dařilo Jessice Jislové a Markétě Davidové, Eva Puskarčíková ale pak jela jedno trestné kolo, Lucie Charvátová dvě a nakonec to stačilo až na 11. místo. Suverénně zvítězily Norky.

Tento článek je více než rok starý.

Hochfilzen (Aktualizováno: 13:55 12. 12. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Davidová

Markéta Davidová | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík | Zdroj: Český biatlon

Jislová třikrát dobíjela a zvládla první úsek jako osmá s půlminutovým odstupem za špičkou. Davidová dobíjela dvakrát při stojce, využila chyby soupeřek a vyběhla ze střelnice čtvrtá.

V závěrečném kole potvrdila běžeckou formu a posunula Češky do čela o necelou sekundu před Švédky. V závěsu jely Němky a Norky.

Puskarčíková vedení dlouho neudržela a na střelbu vleže přijela čtvrtá. Po ní musela na trestné kolo a byla devátá s minutovým odstupem za špičkou.

Charvátovou tentokrát zařadili trenéři z druhého na poslední úsek, ale opět se jí nedařilo na stojce. Přidala si s dvěma trestnými koly dohromady 300 metrů a do cíle dovezla českou štafetu na 11. místě s odstupem skoro 2:41.

Za Norkami dojely druhé Francouzky, ač jim po prvním úseku patřilo 16. místo. V boji o třetí pozici uspěly Švédky před Němkami.

Ženy - štafeta (4x6 km):
1. Norsko (Knottenová, Tandrevoldová, Eckhoffová, Röiselandová) 1:08:04,3 (1 trest. okruh + 6 dobíjení), 2. Francie (Bescondová, Simonová, Braisazová, Chevalierová) -24,5 (0+16), 3. Švédsko (Skottheimová, Perssonová, H. Öbergová, E. Öbergová) -32,5 (1+9), 4. Německo -32,7 (1+9), 5. Itálie -37,1 (0+3), 6. Rakousko -1:12,9 (1+10), ...11. ČR (Jislová, Davidová, Puskarčíková, Charvátová) -2:41,8 (3+14).

14.45 stíhací závod muži (12,5 km).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme