Stíhací závod v Oslu vyhrála reprezentantka Slovenska Kuzminová, nejlepší z Češek byla třináctá Vítková

Stíhací závod žen v Oslu vyhrála stejně jako sprint Anastasia Kuzminová, která reprezentuje Slovensko. Za ní dojela Němka Denise Hermannová, třetí místo brala Hanna Öbergová ze Švédska. Nejlepší z Češek byla třináctá Veronika Vítková.

Oslo (Aktualizováno: 15:42 23. 3. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slovenská reprezentantka Anastasia Kuzminová

Slovenská reprezentantka Anastasia Kuzminová | Foto: Petr Slavík | Zdroj: Český biatlon

Vítězka sprintu Kuzminová vyjela do závodu z první pozice a nikoho na ni během celého závodu nepustila. Oproti soupeřkám se vyvarovala i chybám na střelnici a dojela si suverénně pro první místo.

Druhá dojela Denise Hermannová z Německa, která na střelnici chybovala při první a poslední položce. Na Kuzminovou v cíli ztratila minutu a 42 sekund.

Třetí skončila Švédka Hanna Öbergová a to přesto, že napáchala o jednu chybu méně, než druhá Hermannová. Běžecky ale na svou soupeřku ztratila.

Malý křišťálový glóbus získala Italka Dorothea Wiererová, které k jeho zisku stačilo i sobotní dvanácté místo.

Z českých závodnic dopadla nejlépe Veronika Vítková. Česká reprezentantka po většinu závodu pomýšlela dokonce na umístění v elitní desítce, vinou především poslední rány, kterou minula, skončila nakonec třináctá.

Dalším reprezentantkám s českým lvem na kombinézách už se tolik nevedlo. Eva Puskarčíková skončila se dvěma nesestřelenými terči 27. Závod se vůbec nevydařil nejlepší české biatlonistce uplynulé sezony Markétě Davidové, která na střelnici sedmkrát chybovala a dojela až na 55. místě.

krb Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme