Davidová zakončila sezonu osmým místem, vítězství ve Světovém poháru obhájila Italka Wiererová

Celkovou vítězkou Světového poháru biatlonistek je stejně jako loni Italka Dorothea Wiererová. Markéta Davidová završila ve finském Kontiolahti sezonu osmým místem ve stíhacím závodu, ještě před třetí střeleckou položkou vedla. V konečném pořadí skončila Davidová čtrnáctá.

Tento článek je více než rok starý.

Kontiolahti Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Davidová

Markéta Davidová | Zdroj: Reuters

Wiererová bojovala o velký křišťálový glóbus s Norkou Tiril Eckhoffovou. Před posledním závodem sezony měla Italka k dobru jen osm bodů a nakonec vyhrála o sedm.

Fourcade ozdobil loučení s kariérou vítězstvím ve stíhačce. Křišťálový glóbus obhájil Nor Bö

Číst článek

Wiererová v sobotu doběhla jedenáctá hned za svojí norskou rivalkou, jež se o trofej připravila poslední střelbou. Poprvé v kariéře zvítězila Julia Simonová z Francie.

Davidová do stíhačky vyrazila z pátého místa po sprintu. V polovině závodu vedla, ale pak v poryvech větru při stojce třikrát chybovala.

„Trochu mě to mrzí. Po druhé položce jsem odjížděla první a říkala si: wow. Při třetí jsem mohla dát o jednu míň, ale myslím, že mě to zase posune dál. Střelnice byla zrádná, poryvy velké. Musím pochválit servis, dneska jsem měla lyže perfektní,“ řekla Davidová České televizi.

Třikrát zvonil bronz

Třiadvacetiletá biatlonistka z Janova nad Nisou v této sezoně získala tři medaile, všechny bronzové a pokaždé ve sprintu.

„Můžeme být spokojené, zvládly jsme sezonu se ctí, těšíme se na další,“ shrnula sezonu, která skončila kvůli pandemii koronaviru o týden dříve a stejně jako v Novém Městě na Moravě i v Kontiolahti bez diváků.

Velkou rozlučku si ve Finsku po Martinu Fourcadeovi prožila i domácí hvězda Kaisa Mäkäräinenová. I jí scházeli fanoušci. Trojnásobná vítězka Světového poháru končí se závoděním v 37 letech.

Olympijské medaile se nedočkala, ale z mistrovství světa jich má šest. „Na tomto stadionu jsem v roce 2003 absolvovala první biatlonový trénink a tady končím mezinárodní kariéru. Bohužel bez diváků, ale nevybrali jsme si to,“ řekla populární Finka.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme