Biatlonisté si splnili sen. Místo Buněk mají servisní zázemí v obrovském kamionu

Servisman biatlonového týmu je v zimě s nadsázkou řečeno také profesionálním nosičem. Vytahat z aut a připravit všechen materiál trvá spoustu času. V případě české reprezentace se teď všechno urychlí. Tým dnes představil servisní kamion, který sice nezaručí medaile, ale dopřeje realizačnímu týmu veškerý komfort. Místo buňky teď bude připravovat lyže uvnitř tohoto obrovského vozu.

Jablonec Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kamion české biatlonové reprezentace

Kamion české biatlonové reprezentace | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

„Pro nás je zodpovědnost dovézt to včas. Kdybychom dojeli na závod později, než začne, nebudou závodníci mít lyže,“ směje se pro Radiožurnál pan Jiří, který sedí za volantem skoro denně. Kamiony zná dokonale, ale v zimě ho čekají nová biatlonová dobrodružství.

Při oficiálním představení kamionu v Jablonci zabíral kolos skoro celou ulici. Řidiče, kteří ho museli objíždět, obměkčoval úsměv Gabriely Koukalové a dalších českých reprezentantů. Tváře biatlonistů zdobí velkou část návěsu.

„Když někam ten kamion přistavíte, máte být na co hrdí. Smějící se sportovci na polepech vyjadřují atmosféru, která kolem českého biatlonu je,“ říká u vysněného návěsu trenér Ondřej Rybář. „Náš sen jsme díky úspěšným minulým sezonám mohli nyní zrealizovat. Ale kamion si užijeme až ve chvíli, kdy přijdou výsledky.“

Hlavní servisman Tomáš Žídek si pak převzal přítomné novináře a po schůdkách je vyvedl do nové pojízdné kanceláře svého týmu.

Do kamionu se servisnímu týmu vejde až 350 párů lyží | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

V dílně, kde se připravují a voskují lyže, jsou už nyní vyrovnané desítky párů lyží, uprostřed je velký stůl. „Je tu místo na 350 párů. Každý servisák má svou čtvrtinu kamionu. Moje je až vzadu, aby mě lidi nerušili,“ směje se Žídek.

Na svém místě má svůj stůl, „kopyto“ a šuplík s vosky. Odsávání žehliček dělá docela velký hluk, v přední místnosti je zase stroj, na kterém se připravují skluznice lyží.

Vybavení doplňuje lednička na občerstvení, možná i na nějaké to pivo po dobrém výkonu českých biatlonistů. „Takové věci se nemůžou stávat, to pivo je nealko,“ směje se Tomáš Žídek.

Kamionem už dlouho před Čechy disponovaly týmy Norska, Ruska, Německa, Kanady, Rakouska nebo Švédska. Právě švédský Östersund bude první zastávkou kamionu v akci. Za tři týdny tam začíná Světový pohár.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme