Biatlonistka Vítková dojela ve sprintu osmá. Vyhrála Němka Herrmannová

Česká biatlonistka Veronika Vítková se blýskla povedeným výkonem ve sprintu žen. Po dvanáctém místě ve vytrvalostním závodě se tentokrát prodrala do první desítky a obsadila osmé místo. Z prvního vítězství ve Světovém poháru se raduje německá závodnice Herrmanová. Další Česka Eva Puskarčíková dojela dvaatřicátá.

Tento článek je více než rok starý.

Östersund Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejlepší trio ženského sprintu - Herrmannová, Braisazová a Džimová

Nejlepší trio ženského sprintu - Herrmannová, Braisazová a Džimová | Zdroj: Reuters

Vítková vyjela na start hned jako první se startovním číslem jedna. A zatímco během úvodní smíšené štafety musela dokonce na trestné kolo, tentokrát střílela přesně. Vleže i vstoje ani jedenkrát neminula, a právě dobrá střelba byla prvotním základem pro dobré umístění.

Do běžecké pohody to má daleko, uznává Ondřej Moravec. Na střelnici udělal školáckou chybu

Číst článek

Díky svému startovnímu číslu Vítková byla po dojetí do cíle průběžně první. Postupně ji ale v prvního místa vytlačily rychlé protivnice Makarainenová, Džimová nebo Braisazová. Všechny ale nakonec předčila Němka. Denise Herrmanová, která získala v běhu na lyžích olympijský bronz s německou štafetou v Soči 2014 a poté přešla k biatlonu, udělala na střelnici jednu chybu, ale měla nejrychlejší čas na trati. 

Na druhou Braisazovou měla Němka náskok patnácti vteřin. Vítková za prvním místem ve švédském Östersundu zaostala o necelých třicet šest vteřin. „Cítila jsem, že položka byla pomalá, ale střílela jsem na jistotu, abych se vyhnula trestnému kolu, a jsem ráda, že jsem odstřílela čistě,“ řekla po závodě Vítková.  

Po Vítkové nejlepší výsledek zajela Eva Puskarčíková, která dojela dvaatřicátá, o lepší postavení ji obrala především první rána na stojce. Kromě ní střílela čistě.

„Úplně nevím, kam letěla. Mrzí mě to, protože dneska se hodně nuluje a je škoda, že jsem to nevyužila. Zima je menší než minule a ani na střelnici nic limitujícího nebylo, možná tak moje nohy,“ uvedla ve vysílání Radiožurnálu biatlonistka.

Další Češky ve startovním poli už tak úspěšné nebyly. Charvátová, Jislová i Johanidesová skončily hluboko v poli poražených a v závodě s hromadným startem se nepředstaví.

jra, David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme