Bikerům v Novém Městě vládl Nino Schurter, Kulhavý se propadl do šesté desítky

Švýcar Nino Schurter popáté triumfoval v závodě bikerů v Novém Městě na Moravě. K titulu mistra světa přidal na Vysočině už čtvrtý triumf ve Světovém poháru. Na druhém místě dojel Španěl Valero Serrano, na třetím Julien Absalon. Nejlepší z Čechů byl 27. Jan Škarnitz, Jaroslav Kulhavý dojel až 55.

Tento článek je více než rok starý.

Nové Město na Moravě Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Švýcar Nino Schurter ovládl závod SP bikerů v Novém Městě

Švýcar Nino Schurter ovládl závod SP bikerů v Novém Městě | Zdroj: ČTK

Dvaatřicetiletému Kulhavému se nepovedl start a po kratším zaváděcím okruhu byl až na konci třetí desítky. Přestože se pak pohyboval i okolo patnácté příčky, dnešek evidentně nebyl jeho optimálním závodním dnem. V předposledním z celkem šesti celých kol měl navíc defekt, v cíli ztratil na svého velkého rivala Schurtera sedm a půl minuty.

O rok mladší Schurter si okamžitě po startu proklestil cestu na špici, kde se ho polovinu závodu dokázal překvapivě držet Španěl David Valero, ale na velikána této olympijské disciplíny nakonec nestačil. Schurter vyhrál v Novém Městě včetně MS již celkově popáté. Valero do cíle dojel s mankem 26 vteřin, třetí skončil Francouz Julien Absalon.

"Po minulém roce jsem šel do závodu uvolněný. Překvapil mě David, který mě začal stíhat, počkal jsem na něj a on pak tahal krásné tempo, které mi dokonale vyhovovalo. Několikrát zkoušel atakovat, ale měl jsem dost sil se ho udržet. Ve čtvrtém okruhu jsem zkusil zaútočit a vyšlo to. Cítil jsem se skvěle, tenhle okruh mi sedí naprosto vším," řekl spokojený Schurter.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme