Dvořák se Suchým byli v druhém závodu dvojbobů v Siguldě desátí. Vyhrál německý favorit Friedrich

Dominik Dvořák a Dominik Suchý skončili v druhém závodě Světového poháru dvojbobů v Siguldě desátí. Pilot Dvořák si o dvě místa pohoršil oproti sobotě, kdy byl osmý s brzdařem Jakubem Noskem. Oba závody v Lotyšsku vyhrál německý favorit Francesco Friedrich.

Tento článek je více než rok starý.

Sigulda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český dvojbob ve složení Dominik Dvořák - Jakub Nosek

Čeští bobisté | Foto: EPA-EFE | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Čechům se stejně jako v sobotu více vydařila druhá jízda. Po prvním kole byli opět třetí od konce jedenáctí, po zrychlení se tentokrát posunuli o jednu pozici. V obou kolech předvedli Dvořák se Suchým sedmé startovní časy.

Zatímco v sobotu ztratila česká posádka na vítězného Friedricha 63 setin sekundy, v druhém závodě byl její odstup za německým suverénem dvojnásobný (1,28).

Olympijský šampion, mistr světa a úřadující vítěz Světového poháru Friedrich vylepšil v obou jízdách startovní rekord dráhy a porazil o 21 setin krajana Johannese Lochnera. Stejné stupně vítězů jako v sobotu zkompletoval Švýcar Michael Voigt.

Příští týden se v Siguldě pojedou další dva závody ve dvojbobech. Program Světového poháru opět zahájí skeletonisté s českou nadějí Annou Fernstädtovou, jež byla v úvodním závodu sezony těsně čtvrtá.

SP v jízdě na bobech v Siguldě (Lotyšsko) - dvojboby:
1. Friedrich, Schüller 1:39,14 (49,61+49,53), 2. Lochner, Franke (všichni Něm.) -0,21 (49,64+49,71), 3. Vogt, Michel (Švýc.) -0,65 (49,97+49,82), ...10. Dvořák, Suchý (ČR) -1,28 (50,50+49,92).
Průběžné pořadí SP (po 2 závodech): 1. Friedrich 450 b., 2. Lochner 420, 3. Vogt 400, ...9. Dvořák 304.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme