Český čtyřbob chce navázat na loňskou sezonu a těší se na mistrovství světa na ‚domácí‘ dráze

Loni si dojel český čtyřbob pro historické šesté místo na mistrovství světa v Altenbergu a na stejném místě bude šampionát i letos. Původně měl být v americkém Lake Placid, ale kvůli koronavirové situaci se souboj o medaile přesunul opět do Německa – těsně k českým hranicím.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český čtyřbob v závodech SP útočí na stupně vítězů

Český čtyřbob v závodech SP útočí na stupně vítězů | Foto: Viesturs Lacis | IBSF | Zdroj: facebook IBSF

Dráha v Altenbergu patří pro české bobisty k těm nejoblíbenějším hlavně proto, že jim tam Němci v minulosti dovolovali trénovat. Je to pro ně vlastně domácí trať. To potvrdil čtyřbob pilotovaný Dominikem Dvořákem na začátku března, když dokázal porazit hned několik favorizovaných posádek a dojel si pro životní výsledek na světovém šampionátu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Český čtyřbob chce navázat na loňskou úspěšnou sezonu. Více v příspěvku Jakuba Marka

Obrovská česká radost z šestého místa byla umocněná i spoustou českých fanoušků podél ledového koryta, které je zhruba půl hodiny jízdy autem z Teplic. Za měsíc navíc začne další šampionát, který bude netradičně dva roky v řadě ve stejném místě kvůli přesunu ze Spojených států. To český tým přivítal.

„I když nás tam už nechtějí úplně pouštět, tak je to dráha, která je hodinu a půl cesty z Prahy. Mám tam naježděno dost, naopak Američané nebo Kanaďané tu dráhu úplně nemusí,“ řekl Radiožurnálu pilot Dominik Dvořák o trati, která patří mezi nejnáročnější na světě.

Úspěšní čeští bobisté dostanou nový trenažér. ‚Hodně nám pomůže,‘ těší Šindeláře

Číst článek

Češi se přiblížili elitě, a tak už je Němci nechtějí nechat trénovat na svých dráhách. V aktuální sezoně Světového poháru se zatím jely jen závody dvojbobů, ve kterých se Čechům dařilo a jednou skončili v Innsbrucku dokonce čtvrtí.

Premiéra čtyřbobů bude až za týden v německém Winterbergu. Proto je jejich forma v této disciplíně zatím velkou neznámou.

„Doufám, že se budeme pohybovat minimálně na stejných příčkách jako loni. To znamená kolem šestého místa. Zbytek posádky je na tom fyzicky lépe než loni, jenom já jsem na tom hůř,“ doplnil Dvořák, který se v přípravě trápil se zraněními. Šampionát v Altenbergu začne 5. února.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme