Boj s favoritem i vlastním výkonem. Skokana Kožíška čeká na Turné čtyř můstků favorit Stoch

Těžšího soupeře nemohl dostat. Český skokan na lyžích Čestmír Kožíšek bude v prvním kole závěrečného závodu Turné čtyř můstků bojovat proti dosavadnímu suverénovi Kamilu Stochovi. Kromě toho to ale spíš bude boj s vlastním výkonem.

Tento článek je více než rok starý.

Bischofshofen/Rakousko Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čestmír Kožíšek při závodu v německém Oberstdorfu

Čestmír Kožíšek při závodu v německém Oberstdorfu | Zdroj: ČTK

Nikomu v Bischofshofenu neuniklo, že se českým skokanům nedaří. Koudelka opustil Turné už v Innsbrucku a poprvé jde do prvního kola závodu jediný Čech - Čestmír Kožíšek. Jeho soupeř v KO systému bude Kamil Stoch, vítěz všech tří dosavadních závodů Turné.

„Zatím dominuje. Já mu to přeju a doufám, že zopakuje to, co zatím dokázal jen jeden člověk. Věřím, že to zvládne,“ svěřil se Kožíšek Radiožurnálu.

Jenže to ještě Kožíšek nevěděl, že bude skákat právě proti Stochovi, který může vyrovnat Svena Hannawalda. Ten jako jediný v roce 2002 vyhrál všechny závody Turné čtyř můstků. Teď je možná čas pro podle Kožíška pohodového Stocha.

Do posledního závodu Turné se kvalifikoval jen Kožíšek, do KO souboje vyfasoval lídra série Stocha

Číst článek

„Je to v pohodě kluk, občas jsme si něco zahráli. Já se teď vrátil, takže se vidíme po dlouhé době, ale Poláci jsou prostě pohodový tým,“ popisoval český skokan.

Klid v polském týmu a zejména u Stocha dokládají i slova samotného vedoucího muže Turné. Pokud Češi přemýšlejí, jak se zlepšit, Stoch tráví večery tady v Rakousku bez zásadních změn.

​„Čtu knížky, někdy si pustím film, muziku, nebo si zahrajeme karty. Nebo si voláme se ženou. Nic extra. Asi to, co vy. Normální věci," popisoval Kamil Stoch.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme