Bolavá záda Sáblíkovou do sobotního programu nepustí. Síly koncentruje do nedělní pětky

Trojnásobná olympijská vítězka Martina Sáblíková prožívá těžký start do olympijské kvalifikace. Zdravotní problémy českou rychlobruslařku omezovaly už minulý týden v Nizozemsku a ani teď v Norsku není v optimální pohodě a vynechá sobotní závod na 1500 metrů.

Tento článek je více než rok starý.

Stavanger Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Sáblíková

Martina Sáblíková | Zdroj: ČTK

„Cítím se lépe než v Heerenveenu, nicméně záda mě ještě hodně omezují. Hodně bolí, takže uvidíme, jak budou vypadat. Pětku musím odjet určitě a asi ji hodně protrpím,“ předpovídá Radiožurnálu rychlobruslařka Martina Sáblíková pro nedělní závod na 5000 metrů, který je jediným v programu Světového poháru na této distanci v olympijské sezoně.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kvůli bolesti zad neabsolvuje rychlobruslařka Martina Sáblíková ve Stavangeru sobotní program

Tudíž je také jediným, ze kterého se dá přímo kvalifikovat do Pchjongčchangu bez ohledu na další výsledky v sezoně. Právě proto na něm Sáblíková startovat musí. Jenže s bolestí v zádech nebude jízda zrovna ideální. „Pořád pátráme po tom, co můžeme udělat. Požádali jsme o magnetickou rezonanci, abychom zjistili, kde je v zádech problém,“ objasňuje trenér Petr Novák.

I přesto, že výsledky vyšetření magnetické rezonance, kterou Martina Sáblíková absolvovala v pátek večer, budou známy až v sobotu během dne, padlo rozhodnutí, že česká rychlobruslařka závod na 1500 metrů ve Stavangeru nepojede. „Určitě je to pro mě lepší. Navíc nevím, jak bude vypadat start, a nerada bych nastupovala na pětku s tím, že mi úplně nejde,“ vysvětluje Sáblíková.

V sobotu tak bude jen na dálku fandit svým třem kolegyním z reprezentace. V poledne se půjde tréninkově projet po dráze a pak se soustředit na nedělní pětikilometrovou trať.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme