Britský dvojbob jel po havárii hlavou dolů, brzdař vypadl. Pilot přesto dojel do cíle

Posádka dvojbobu Brad Hall a Toby Olubi ve zdraví přežila na Světovém poháru v Lake Placid kritickou situaci. Při havárii na trati brzdař Olubi z bobu vypadl. Závodní stroj se ale postavil zpátky na nože a pilot Hall musel využít zkušenosti bývalého brzdaře, aby ho v cíli zastavil.

Lake Placid/USA Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na Google+ Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brad Hall Toby Olubi byli po první jízdě Světového poháru dvojbobů v Lake Placid patnáctí. Ve druhé jízdě se jim povedl rychlý start a ve svém stříbrném dvojbobu se řítili olympijským korytem rychlostí přes 110 kilometrů za hodinu.

Pak přišla chyba. V jedné ze zatáček se bob převrátil a oba Britové chvíli jeli hlavami dolů. Brzdař Toby Olubi vypadl a okamžitě se k němu seběhli pořadatelé, Hall ale ve stroji zůstal.

Dvoumetrákový bob velkou rychlostí pokračoval v jízdě korytem, v dalších zatáčkách se ale vrátil na nože a dojel až do cíle. Pilot Brad Hall byl v pořádku a okamžitě musel využít zkušenosti bývalého brzdaře.

Na konci koryta si rychle přesedl, vyskočil z bobu a zastavil ho, pak už se o bobisty i jejich vybavení postarali pořadatelé. Dokončení závodu bez člena posádky ale pravidla bobování nedovolují, a tak byla posádka diskvalifikována, jejím jediným výsledkem z Lake Placid tak zůstane páteční 19. místo.

Brzdař Toby Olubi z bobu vypadl, pilot ale zůstal uvnitř a dojel do cíle | Zdroj: Repro YouTube

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na Google+ Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme