Budu jezdit do sedmdesáti, plánuje Ledecká. V Rogle ji proháněla 44letá soupeřka

Většině svých soupeřek by mohla být mámou, ale ona je stále prohání. V paralelním obřím slalomu Světového poháru ve slovinské Rogle byla dokonce 44letá Claudia Rieglerová největší konkurentkou vítězné Ester Ledecké.

Tento článek je více než rok starý.

Rogla/Slovinsko Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká

Ester Ledecká má pro svou 44letou soupeřku jen slova uznání | Zdroj: Sport Invest

„Claudia je v tomhle výjimečná. Má spoustu zkušeností a je to výborná závodnice. Klobouk dolů před ní,“  říká Radiožurnálu ke 44leté legendě její 22letá pokořitelka.

Mám stále dost věcí, které můžu dohnat, říká i přes vítězství ve Světovém poháru Ledecká

Číst článek

V sobotu spolu svedly velkou bitvu o vítězství, ale když Rakušanka Claudia Rieglerová v listopadu 1994 startovala ve vůbec prvním snowboardovém Světovém poháru historie, Ester Ledecká ještě nebyla na světě.

„Nepřemýšlím o tom, kolik je mým soupeřkám let. Cítím se dobře, fit a silná, takže se věkem nezabývám. Stále se něčemu učím, stále se snažím zlepšovat své jízdy i psychiku. Já prostě miluju být snowboardistkou se vším, co k tomu patří,“ svěřila se Rieglerová.

Pokud jde o úspěchy, Ester Ledecká už Rakušanku předehnala, ostatně to leckoho se dvěma tituly mistryně světa a dvěma celkovými triumfy ve Světovém poháru, ale ráda by ji trumfla i ve sportovní dlouhověkosti. „Myslím si, že budu jezdit tak do sedmdesáti,“ plánuje.

Dobře, jezdit, ale závodit? „U mě by nefungovalo, abych si jen tak jezdila. Myslím, že budu závodit asi až do smrti. A doufám, že to bude za hodně hodně dlouho,“ věří Ester Ledecká.

Mnohem blíž má hvězda projektu Radiožurnálu Olympijský rok další paralelní obří slalom Světového poháru, ve kterém bude chtít potvrdit svou neporazitelnost v této olympijské sezoně.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme