České biatlonistky znají jméno trenéra, v nové sezoně je povede Nor Egil Gjelland

Novým trenérem ženské biatlonové reprezentace se stal Nor Egil Gjelland, který dříve trénoval mimo jiné norskou závodnici Tory Bergerovou. K mužské části se přesunul Zdeněk Vítek. Informaci uvedl na svém webu Český svaz biatlonu.

Praha (Aktualizováno: 12:49 5. 6. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Veronika Vítková odjíždí ze střelnice

Veronika Vítková | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Egil Gjelland je bývalým biatlonistou, který získal na olympiádě v Salt Lake v roce 2002 zlatou medaili ze štafety s norskou reprezentací. Poté se stal trenérem ženské norské reprezentace, kde vedl například Toru Bergerovou. Následně vedl i jejich mužské kolegy.

Šéftrenér biatlonistů Rybář skončí. 'Je čas na rodinu, děti rostou sakra rychle,' vysvětlil

Číst článek

„Poprvé v historii přivádíme k české reprezentaci zahraniční trenéry. Očekáváme, že Egil i Anders k nám přinesou zkušenosti ze země, která je biatlonovou i lyžařskou velmocí,“ vysvětluje pro svazový web angažmá zahraničních koučů šéf českého biatlonu Jiří Hamza.

Po konci letošní sezony, v níž český biatlon získal dvě olympijské medaile, skončil jako šéftrenér Ondřej Rybář. Přesunul se na pozici sportovního ředitele svazu.

K mužské reprezentaci přichází od té ženské Zdeněk Vítek. Tomu bude asistovat další nová tvář z Norska, Anders Magnus Bratli.

„Přicházím do skvělého týmu, který má silný potenciál a je profesionálně vedený. Přesto věřím, že mnohé z norské školy mohu českému biatlonu dát a sám se mnohému také naučím,“ říká před svým začátkem u českého biatlonu Bratli.

Čeští biatlonisté také získají střeleckou konzultantku, kterou se stane olympijská vítězka z Pekingu Kateřina Emmons. Stejnou roli jako u českého týmů má u toho amerického její manžel Matt Emmons.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme