České lyžařky skončily na Světovém poháru v Lillehammeru čtrnácté, vyhrály Rusky

Čtveřice českých reprezentantek Tereza Beranová, Petra Nováková, Kateřina Janatová a Petra Hynčicová doběhla ve štafetě Světového poháru v Lillehammeru na čtrnácté příčce. Na vítězné Rusky ztratila čtyři a půl minuty. Domácí favorizované Norky se musely spokojit až s třetí příčkou, protože v těsném finiši je předčily ještě Švédky.

Tento článek je více než rok starý.

Lillehammer (Norsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká reprezentantka Tereza Beranová

Česká reprezentantka Tereza Beranová | Foto: Mario Aurich via www.imago-images.de | Zdroj: Reuters

Norky nevyhrály pohárovou štafetu naposledy v únoru 2011 v Rybinsku, kde nestartovaly.

Razýmová mění před sezonou plány, nejlepší česká běžkyně na lyžích je těhotná a olympiádu vynechá

Číst článek

Poslední porážku na trati utrpěly v listopadu 2009, kdy v Beitostölenu obsadily druhé místo za Švédkami.

O triumfu Ruska rozhodla nástupem v závěru Veronika Stěpanovová. Švédka Moa Olssonová poté těsně porazila norskou finišmanku Helen Marii Fossesholmovou. Obě ztratily na první místo sekundu.

Mezi muži Norové

Štafetu mužů vyhráli Norové před Rusy, když Johannes Hösflot Klaebo porazil ve finiši o dvě desetiny sekundy Sergeje Usťugova z druhého ruského výběru. Češi nestartovali.

S Klaebem tvořili vítěznou sestavu Erik Valnes, Emil Iversen a Simen Hegstad Krüger, který v sobotu v norském středisku ovládl závod na 15 km volnou technikou.

Ruský tým II běžel ve složení Alexandr Terentěv, Ilja Semikov, Arťom Malcev a Usťugov.

Třetí doběhlo se ztrátou 1,2 sekundy další norské kvarteto následované prvním ruským výběrem s hvězdou Alexandrem Bolšunovem. Další štafety už měly výraznou ztrátou, pátá Itálie zaostala za vítězi o 55 sekund.

Výsledky SP v běhu na lyžích v Lillehammeru:

Muži (4x7,5 km): 1. Norsko I (Valnes, Iversen, Krüger, Klaebo) 1:14:58,7, 2. Rusko II (Terentěv, Semikov, Malcev, Usťugov) -0,2, 3. Norsko II (Golberg, Nyenget, Holund, Amundsen) -1,2, 4. Rusko I -1,4, 5. Itálie -55,3, 6. Švédsko I -58,4.

Ženy (4x5 km): 1. Rusko I (Stupaková, Něprjajevová, Sorinová, Stěpanovová) 54:40,6, 2. Švédsko I (Ribomová, Karlssonová, Anderssonová, Olssonová) -1,1, 3. Norsko I (T. U. Wengová, H. Wengová, Johaugová, Fossesholmová) -1,2, 4. USA I, 5. Finsko I oba -22,5, 6. Norsko II -25,3, ...14. ČR (Beranová, Nováková, Janatová, Hynčicová) -4:31,4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme