Další nákaza koronavirem mezi českými biatlonisty, tým opustil pozitivně testovaný Hornig

V týmu české biatlonové reprezentace se vyskytl další případ nákazy koronavirem. Po Michalu Krčmářovi a Adamu Václavíkovi se nemoc potvrdila i u Vítězslava Horniga, který musel německé středisko v Oberhofu opustit předčasně a stejně tak jeho spolubydlící Tomáš Krupčík. Ostatní čeští biatlonisté byli v prvním kole testování negativní.

Tento článek je více než rok starý.

Oberhof (Aktualizováno: 20:51 7. 1. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítězslav Hornig

Vítězslav Hornig | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík | Zdroj: Český biatlon

Hornig měl negativní test před odjezdem na první závody tohoto kalendářního roku, ale v Německu oba jeho vzorky odebrané ve středu ukázaly pozitivitu.

„Jeho hodnoty nejsou nijak vysoké, což značí, že je na začátku infekce. Věřím tomu, že nízké hodnoty naznačují i lehký průběh nemoci,“ uvedl na svazovém webu technický koordinátor týmu Michal Šlesingr.

Izolace a odjezd

Informaci o pozitivním nálezu dostal od zástupce Mezinárodní biatlonové unie (IBU) Daniela Böhma ve středu večer. „Okamžitě jsme Víťu izolovali a ve čtvrtek ráno odcestoval domů. Popsali jsme IBU detailně jeho pohyb a aktivity v posledních třech dnech. Nyní čekáme na další pokyny. Celý tým nadále dodržuje přísná opatření,“ doplnil Šlesingr.

Do karantény poté poslaly místní úřady i Krupčíka, jenž s Hornigem sdílel pokoj. Po jejich odjezdu v mužské části českého týmu v Oberhofu zůstali Jakub Štvrtecký, Tomáš Mikyska a Milan Žemlička.

Na nedělní smíšenou štafetu přijede Ondřej Moravec, který si po dohodě s trenéry prodloužil přípravu v rakouském Obertilliachu. SP začíná pátečními sprinty.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme