Českým skokanům vyšla první kvalifikace Turné čtyř můstků, do hlavního závodu postoupili tři

Čeští skokani úspěšně vstoupili do prvního podniku Turné čtyř můstků. V německém Oberstdorfu prošla kvalifikací trojice českých závodníků a to Roman Koudelka, Čestmír Kožíšek a Vojtěch Štursa. Jediným nepostupujícím Čechem je Viktor Polášek.

Tento článek je více než rok starý.

Oberstdorf / Německo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čestmír Kožíšek při závodu v německém Oberstdorfu

Čestmír Kožíšek při závodu v německém Oberstdorfu | Zdroj: ČTK

Koudelka, který startoval jako první z Čechů, se do hlavního závodu kvalifikoval skokem dlouhým 117 metrů.

Začíná Turné čtyř můstků. Čeští skokani chtějí vylepšit nepodařený začátek sezóny

Číst článek

„Kvalifikace se moc nepovedla. Druhý tréninkový skok byl dobrý, když mi tam docela přály podmínky. Nějakých 134 metrů bylo určitě pozitivní. Teď jsem trochu znervózněl, nebylo to uvolněné. U mě to pak dělá hodně metrů. Pro dnešek byl důležitý postup, zítra je nový den. Snad se z toho poučím,“ hodnotil svoje vystoupení pro Radiožurnál Koudelka.

Dalším úspěšným kvalifikantem se stal Čestmír Kožíšek. Ten dolétl ještě o metr dále než jeho týmový kolega Koudelka. Třetím Čechem, který postoupil, byl Vojtěch Štursa za výkon 113 metru.

Naopak kvalifikace se nepovedla Viktoru Poláškovi, který skočil jen 110 a půl metru. Skončil tak až na nepostupovém 58. místě.

Hlavní favorit celého Turné a vedoucí muž Světového poháru Němec Richard Freitag zvítězil v kvalifikaci, i přestože na svůj skok musel čekat několik minut kvůli nepříznivým povětrnostním podmínkám.

bor, fk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme