Čeští biatlonisté se nezúčastní letního mistrovství světa v biatlonu

V ruském Čajkovském začíná v pátek letní mistrovství světa v biatlonu. Ovšem bez české účasti. Pro web ČT Sport to řekl mluvčí biatlonistů Tomáš Hermann. Podle jeho slov se český tým nezúčastní, protože šampionát neměl v plánu přípravy.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabriela Koukalová

Gabriela Koukalová | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Část české reprezentace se nyní připravuje v Jablonci nad Nisou. Hlavní skupina trénuje ve francouzském Prémanonu, kde jsou i ty největší hvězdy českého biatlonu jako Ondřej Moravec, Michal Šlesingr nebo Gabriela Koukalová.

Problematické pro biatlonisty je zřejmě místo letního světového šampionátu. Ruský sport je stále podezřelý ze systematického používání dopingu, které se mělo týkat i biatlonu.

Ve vyšetřovací zprávě Richarda McLarean je několik desítek podezřelých biatlonistů, což Rusko zbavilo i pořádání světového šampionátu v roce 2021 v Ťumeni. V Rostově se mělo konat únorové mistrovství světa juniorů, jehož pořadatelství bylo Rusům také odebráno.

Gabriela Koukalová se po konci sezóny vyjádřila, že pokud se v té příští uskuteční světový pohár v Ťumeni, jak je zatím naplánováno, tak se ho rozhodně nezúčastní.

Na letním mistrovstvím světa bude bojovat 20 registrovaných týmů složených z celkem 74 mužů a 53 žen. Závodit se bude na stadionu Sněžinka v Čajkovském.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme