Myslím, že je to cesta k lepšímu, komentuje Davidová angažování zahraničních servismanů pro český tým

V minulé sezoně čeští biatlonisté leckdy nebojovali jen se soupeři, ale i s vlastním vybavením. Cítili, že na cestě k lepším výsledkům je brzdí i lyže. Teď ale reprezentanti věří, že s angažováním zahraničních servismanů se to zlepší.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Davidová

Markéta Davidová | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Je to dobrá zpráva, krok kupředu – tak komentují čeští biatlonisté jména nových zahraničních servismanů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak čeští biatlonisté reagují na to, že v nové sezoně budou mít zahraniční servismany

„Na trati byl bohužel dnes problém, lyže nám bouchly. Společně se daří a společně se nedaří, to se prostě stane.“

Někdy to čeští biatlonisté řekli na plná ústa jako Michal Krčmář, někdy jen naznačovali a někdy radši kritická slova spolkli úplně. Aby to bylo fér, v mnoha případech také chválili, ale k idylce bylo daleko.

„Určitě se musíme zabývat i servisem, protože ty lyže nám nejezdily optimálně, to je potřeba říct,“ říkal už ke konci sezony Radiožurnálu šéf svazu Jiří Hamza s tím, že bude hledat řešení v zahraničí.

Zkušená dvojice

A také našel, domluvil se s Norem Ole Björnem Tretterudem, který se stane šéfem servismanů, a Rakušanem Benjaminem Ederem.

Ten bude lyže brousit, což dělal v posledních třech letech u běloruského týmu, a přispěl tak k řadě úspěchů Dzinary Alimbekavové, Hanny Solové nebo Antona Smolského.

Málek vystřídá Rybáře jako trenér biatlonistů. Se střelbou bude pomáhat Matthew Emmons

Číst článek

„Myslím, že je to cesta k lepšímu. Držet si český servis je sice fajn, ale ukázalo se, že to za čtyři roky nebylo úplně funkční, takže je fajn, že k mašině půjde někdo, kdo to umí a má spoustu zkušeností. Samozřejmě uvidíme, co to přinese, taky to nemusí přinést vůbec nic, ale všichni doufáme, že to bude k lepšímu,“ komentuje změnu pro Radiožurnál Davidová.

Podobně jako ona to vidí také olympijský medailista Michal Krčmář: „Myslím, že na běloruském týmu je vidět, jak šel za poslední dva roky nahoru a že se mohl opřít o lyže. Cítím, že se podařilo přivést silná jména, protože ne vždy je jednoduché přivést kvalitního člověka. Nesmíte si říct, že člověk z ciziny je víc než z Česka.“

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme