Čeští olympionici dostávají olympijskou kolekci do Pchjongčchangu, najdu v ní i síťovku a polštář

V prostorách Michnova Paláce na Praze 1 začínají sportovci fasovat olympijskou kolekci, se kterou poletí do Pchjongčchangu. Kromě oblečení pro ně ale český olympijský výbor při pravil i několik překvapení - například speciální polštář, který se dá složit do různých tvarů.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Doktor, Nikol Kučerová a Martina Dubovská při fasování olympijské kolekce

Martin Doktor, Nikol Kučerová a Martina Dubovská při fasování olympijské kolekce | Zdroj: ČTK

„Když to rozbalíte, tak se vám z toho stane takový krásný polštářek do letadla,“ demonstroval Martin Doktor jedno z překvapení, které si pro sportovce připravil český olympijský výbor. Jeho sportovní ředitel pak popsal i další možnosti použití.

Hlavně funkčnost. Český olympijský výbor představil oblečení pro sportovce na hry v Jižní Koreji

Číst článek

„Jsou ještě přenastavitelný do válečku, takového jak s ním jdou podepřít záda při sezení, ale i do klasického malého polštářku, který bude určitě dobře využitelný v posteli v olympijské vesnici,“ popisuje dál Doktor.

Kromě polštáře dostali sportovci třeba hodinky připomínající triumf Jiřího Rašky z olympiády v Grenoblu a také klasickou českou síťovku, nejspíš pro případ, že by si v olympijské vesnici chtěli skočit pro rohlíky.

Čeští olympionici dostali první část olympijské kolekce, připomínat má Jiřího Rašku

Číst článek

Do tašky obřích rozměrů nafasovali olympionici téměř všechno. I když skicrossařka Nikol Kučerová přišla na pár věcí, které si ještě přibalí.

„Závodní věci samozřejmě, věci na lyže. Všechno na co jsem zvyklá. Člověk jede závodit v tom v čem je zvyklý. Spodní prádlo, ponožky. Přeci jenom tam jedeme na dýl, že jo a prát se mi tam úplně nechce,“ doplňuje se smíchem Kučerová.

Dalším ze sportovců, který si nafasoval své zavazadlo, byla Martina Dubovská. Sjezdařka, která v mládežnických kategoriích reprezentovala Slovenko, byla z věcí nadšená.

„Kolekce je úplně krásná. Ta bílá košile je nádherná i bunda je velmi pěkná. Věcí je tam hodně. Určitě je tam spousta čepic, rukavice. Termoprádlo mě překvapilo a sportovní podprsenka. Na minulé olympiádě jsme některé věci vůbec neměli,“ vysvětluje Dubovská.

Nezbývá než doufat, že při odbavování zavazadla na letišti nebudou muset kvůli nadměrné váze platit pokutu.

David Prouza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme