Čeští curleři se poprvé v historii představí na olympijských hrách, účast vybojovali manželé Paulovi

Tomáš a Zuzana Paulovi si jako první čeští curleři v historii zajistili start na zimních olympijských hrách. Manželé na mistrovství světa smíšených dvojic v Aberdeenu porazili v sobotním rozhodujícím souboji o postup do Pekingu 8:6 tým USA a jsou jedním z osmi jistých účastníků turnaje pod pěti kruhy.

Tento článek je více než rok starý.

Aberdeen (Velká Británie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Curling (Detroit)

Curling (ilustrační foto). | Foto: Creative Commons Attribution-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-SA 2.0), A Healthier Michigan

Paulovi obsadili na MS ve Skotsku v základní skupině s bilancí pěti výher a čtyř proher čtvrté místo. O jednu pozici jim unikl postup do play-off a zároveň přímá kvalifikace na ZOH. O tu se dnes střetli s americkým párem Joe Polo, Tabitha Petersonová a začátek duelu jim mimořádně vyšel.

Češi po dvou endech vedli už 5:0, Američané ale následně snížili na 4:5 a v předposledním endu vyrovnali na 6:6. V osmém endu nicméně česká dvojice získala dva body a zajistila si postup do Pekingu.

V mixech se o olympijské medaile hrálo poprvé v roce 2018 v Pchjongčchangu. Start na pekingském turnaji mají spolu s Čechy jistý Skotsko, Kanada, Itálie, obhájce zlata Švédsko, Norsko, Švýcarsko a pořadatelská Čína. O zbylá dvě místa se bude hrát na prosincové kvalifikaci.

Paulovi nemusejí být z českých curlerů na olympijských hrách osamoceni. Dodatečnou šanci v kvalifikaci bude mít v závěru letošního roku také ženský tým skipky Anny Kubeškové.

Mistrovství světa v curlingu smíšených dvojic v Aberdeenu (Británie):
Zápas o postup na ZOH:
ČR - USA 8:6.

Semifinále:
Norsko - Švédsko 7:6,
20:30 Skotsko - Kanada.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme