Do hlavního závodu Turné čtyř můstků v Innsbrucku postoupili jen dva Češi, kvalifikaci ovládl Kobajaši

Čeští skokani zaznamenali při kvalifikaci na třetím podniku Turné čtyř můstku v Innsbrucku poloviční úspěšnost. Do hlavního závodu se z českého kvarteta kvalifikovali Čestmír Kožíšek a Vojtěch Štursa. Nepostoupili naopak Roman Koudelka s Viktorem Poláškem. Kvalifikaci vyhrál z Džunširo Kobajaši z Japonska.

Tento článek je více než rok starý.

Innsbruck Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vojtěch Štursa při závodě v rakouském Innsbrucku

Vojtěch Štursa při závodě v rakouském Innsbrucku | Zdroj: ČTK

Jako první Čech se z můstku spustil Čestmír Kožíšek, který skočil 116 metru a také díky bodové kompenzaci za vítr si zajistil postup do hlavního závodu z 45. místa. Právě povětrností podmínky ovlivnily celou kvalifikaci.

'Nemyslet na skoky, uvolnit se a třeba to přijde,' věří před třetím závodem Turné Roman Koudelka

Číst článek

Hned po něm skákal Viktor Polášek. Ten zapsal sice o tři metry delší skok než jeho reprezentační kolega, ale vítr nehrál v jeho prospěch a Polášek se tak nedostal mezi 50 nejlepších.

Třetím startujícím Čechem byl zatím jediný bodující ze závodu Turné Roman Koudelka. Český skokan dolétl jen na značku 114 a půl metru a byl bez naděje na postup.

Nejlepším českým závodníkem v kvalifikaci byl Vojtěch Štursa. Ten se startovním číslem 24 skočil 124 a půl metru a postoupil.

„Líbil se mi skok, tak jsem trochu projevil radost. Potom jsem se vzpamatoval a teď si opakuju tu samou myšlenku, jakou jsem tam do té hlavy dostal. Ten déšť je v pohodě, nejhorší je ten mokrý a lepkavý sníh,“ řekl po svém skoku Radiožurnálu Štursa.

Prozatímní lídr celého seriálu Polák Kamil Stoch předvedl výkon dlouhý 127 metru. Jeho největší soupeř a vedoucí muž Světového poháru Richard Freitag z Německa byl se skokem 125 metru třetí.

bor, fk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme