Kasjanov, Puškarev, Chuzin. Další tři ruské bobisty diskvalifikoval olympijský výbor z her v Soči

Mezinárodní olympijský výbor diskvalifikoval z olympijských her v Soči kvůli zapojení do organizovaného dopingu další tři ruské bobisty. Jeden z nich, Alexandr Kasjanov, přitom mohl dodatečně získat dvě bronzové medaile od dříve potrestaných krajanů. Dohromady už počet suspendovaných ruských sportovců vzrostl na 22.

Tento článek je více než rok starý.

Lausanne Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruští bobisté (zleva) Alexej Puškarev, Vasilij Kondratenko a Ilvir Chuzin a Alexandr Kasjanov

Ruští bobisté (zleva) Alexej Puškarev, Vasilij Kondratenko a Ilvir Chuzin a Alexandr Kasjanov | Foto: Darryl Dyck | Zdroj: ČTK/AP

Podle vyšetřování Mezinárodní olympijský výbor byli do systematického dopingového systému řízeného státem zapojeni také Kasjanov a jeho kolegové ze čtyřbobu Alexej Puškarev a Ilvir Chuzin. V olympijském závodu v únoru 2014 skončili na čtvrtém místě, stejně jako Kasjanov ve dvojbobu s Maximem Běluginem. Ten mezi suspendovanými bobisty není.

Už v minulém týdnu byli vymazáni z výsledků původně dvojnásobný vítěz ze Soči bobista Alexandr Zubkov. O své medaile už přišli také někteří ruští běžci na lyžích, rychlobruslařka, skeletonista nebo naposledy biatlonistky, díky čemuž dodatečně získá olympijský bronz česká štafeta žen.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme