Policie zadržela lyžařského kouče Mayera, podle rakouského listu je zapleten do dopingové kauzy

Bývalý rakouský trenér běžců na lyžích Walter Mayer, jenž má za sebou dopingovou minulost, byl znovu zatčen v souvislosti s vyšetřováním dopingu. Podle rakouského listu Kurier je dvaašedesátiletý kouč podezřelý z toho, že je zapleten i do nejnovější aféry, kterou letos odhalila takzvaná operace Aderlass (pouštění žilou).

Innsbruck (Rakousko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Walter Mayer na snímku z roku 2011.

Walter Mayer na snímku z roku 2011. | Foto: Lisi Niesner | Zdroj: Reuters

Státní zastupitelství v Innsbrucku potvrdilo, že Mayer byl během vyšetřování zadržen, v současnosti je ale už opět na svobodě. Mayer se nechvalně proslavil během dopingových skandálů rakouských běžců na lyžích na ZOH v Salt Lake City 2002 a v Turíně o čtyři roky později.

Operace Aderlass vyvrcholila na únorovém mistrovství světa v klasickém lyžování v rakouském Seefeldu, kdy policie zadržela několik sportovců a hlavní postavu dopingové sítě, německého lékaře Marka Schmidta z Erfurtu. Mezi jeho klienty kromě lyžařů patřili i jiní sportovci, například rychlobruslaři a cyklisté.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme