Bobistka Sergejevová uspěla s odvoláním. Distanc za doping na olympiádě v Pchjongčchangu nedostane

Ruská bobistka Naděžda Sergejevová nedostane dodatečný trest za svůj dopingový nález na olympijských hrách v Pchjongčchangu. Jak uvádí server insidegames.biz, uspěla jednatřicetiletá pilotka s odvoláním proti distanci u Mezinárodní sportovní arbitráže (CAS) v Lausanne. Sergejevová se bránila tím, že zakázanou látku vzala neúmyslně.

Tento článek je více než rok starý.

Lausanne (Švýcarsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pchjongčchang má necelých padesát tisíc obyvatel

Olympijské hry v Pchjongčchangu (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

Sergejevová byla v Pchjongčchangu pozitivně testována na lék trimetazidin využívaný při léčbě anginy pectoris. Z olympijských her byla diskvalifikována a společně s brzdařkou Anastasií Kočeržovovou přišla o 12. místo ze závodu dvojbobů.

Doping od 70. let po olympiádu bez Rusů: lepší výkony jsou vykoupené rakovinou i změnou pohlaví

Číst článek

Mezinárodní federace bobu a skeletonu (IBSF) požadovala pro Sergejevovou čtyřletý distanc. V srpnu přijala její tvrzení, že se jí látka do těla dostala neúmyslně.

Bez jejího vědomí jí lék na srdce údajně podala její matka lékařka, jež nevěděla, že trimetazidin je na seznamu zakázaných prostředků. IBSF následně snížila svůj požadavek na suspendaci na devět měsíců, ale po rozhodnutí CAS Sergejevová vyvázne bez trestu.

V Pchjongčchangu, kde Rusové nemohli kvůli dopingovým skandálům z minulosti startovat pod státní vlajkou, měl vedle Sergejevové pozitivní test i curler Alexandr Krušelnickij. Člen smíšeného týmu měl v těle meldonium a společně s manželkou Anastasií Bryzgalovovou přišel o bronzovou medaili. Také on se odvolal k CAS, výsledek případu ještě není znám.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme