Dubovská si dojela ve slalomu v Záhřebu pro 17. místo. Roli favoritky potvrdila Vlhová

Česká lyžařka Martina Dubovská bodovala i ve čtvrtém slalomu sezony, v Záhřebu skončila i díky šestému času ve druhém kole sedmnáctá. Na sjezdovce Sljeme vybojovala osmnáctý triumf ve Světovém poháru Slovenka Petra Vlhová a upevnila si vedení v pořadí disciplíny a v celkovém hodnocení.

Tento článek je více než rok starý.

Záhřeb Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slovenská lyžařka Petra Vlhová

Slovenská lyžařka Petra Vlhová | Foto: ANTONIO BRONIC | Zdroj: Reuters

Třetí slalomovou výhru v sezoně Vlhová „urvala“ na měknoucím sněhu. V závěru druhého kola málem vyletěla z trati, ale o pět setin porazila Rakušanku Katharinu Liensbergerovou. Třetí skončila vítězka předešlého slalomu v Semmeringu Švýcarka Michelle Gisinová a o pět setin za ní byla Mikaela Shiffrinová z USA.

Gisinová ukončila slalomovou nadvládu Shiffrinové s Vlhovou. Dubovská bodovala 22. místem

Číst článek

Dubovská zvládla v prvním kole, které se jelo v dešti se sněhem, dobře první část trati. Po chybě v méně strmé pasáži ale ztratila rychlost, za Vlhovou v cíli úvodní jízdy zaostala o 3,20 sekundy a figurovala na 24. místě. Ve druhém kole jela vyrovnaně a na méně rozbité trati zajela šestý čas. Posunula se díky tomu o sedm míst.

Osmadvacetiletá Dubovská po dvou závodech v Levi a jednom v Semmeringu znovu ve slalomu bodovala a v pořadí disciplíny je třináctá.

Druhá Češka na startu, devatenáctiletá Zazie Huml, startovala v prvním kole jako šestašedesátá. Při své druhé účasti v seriálu SP obsadila poslední místo mezi 55 klasifikovanými závodnicemi a do druhého kola se nedostala.

Další slalom mají ženy na programu 12. ledna v rakouském Flachau. Příští týden se poprvé v novém roce představí česká sjezdařská jednička Ester Ledecká. Ve Svatém Antonu se 9. ledna pojede sjezd a o den později superobří slalom.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme