Dvořák s Noskem slaví historický úspěch, v celkovém pořadí Světového poháru dvojbobů skončili třetí

Dominik Dvořák skončil třetí ve Světovém poháru dvojbobů a postaral se o nejlepší české umístění v celkovém hodnocení. K posunu na stupně vítězů v konečném pořadí pomohlo českému pilotovi čtvrté místo, které zajel spolu s Jakubem Noskem v závěrečném závodu seriálu v Innsbrucku.

Innsbruck (Aktualizováno: 16:02 30. 1. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český dvojbob ve složení Dominik Dvořák - Jakub Nosek

Český dvojbob ve složení Dominik Dvořák - Jakub Nosek | Foto: EPA-EFE | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Dvořák s Noskem v sobotu v Rakousku útočili na premiérové pódium v kariéře, které jim nakonec uteklo o osm setin sekundy. I tak se ale posunuli na celkovou třetí příčku a vylepšili vlastní české maximum, jímž byla čtvrtá pozice ze sezony 2018/19.

Český čtyřbob chce navázat na loňskou sezonu a těší se na mistrovství světa na ‚domácí‘ dráze

Číst článek

„Je to skvělý pocit. Takhle blízko jsme nikdy třetímu místu nebyli, škoda, že to neklaplo. Ale jinak super, naprostá spokojenost,“ řekl Dvořák v nahrávce pro média. Čtvrtý ve SP skončil potřetí v kariéře. „Medaile je (pro nás) skoro zakletá jako některé dráhy. Teď to bylo fakt blízko, ale věřím, že někdy se na medaili podíváme,“ uvedl.

Celou sezonu od začátku přirovnával k víceboji. „Jsem původem atlet desetibojař a předem jsem říkal, že to bude jako takový jeden víceboj, jednotlivé závody jako jednotlivé disciplíny. Budeme sbírat bodíky, i covid do toho zasáhl a díky tomu jsme vybojovali třetí místo,“ cenil si.

Závěrečný závod vyhrál německý suverén Francesco Friedrich, jenž si jedenáctým vítězstvím z dvanácti možných pojistil čtvrté celkové prvenství v SP. Je tak jasným favoritem pro mistrovství světa, které začne v Altenbergu příští víkend. Dvořák sobotní úspěch označil za super motivaci. „Doufám, že nás to nakopne i na zítra a na mistrovství světa,“ přál si.

Druhý celkově skončil další Němec Johannes Lochner, jenž jako jediný v tomto ročníku dokázal svého reprezentačního kolegu porazit. Dvořákovi k životnímu výsledku pomohl i fakt, že jako jediný z elitní desítky společně s oběma Němci absolvoval všech dvanáct závodů seriálu. Jeho nejlepším výsledkem byla dvě čtvrtá místa.

V Innsbrucku zajeli Dvořák s Noskem čtvrtý čas v obou jízdách a zaostali o osm setin za Rusem Rostislavem Gajtjukevičem. Dalších 10 setin chybělo Čechům na druhého Oskarse Kibermanise z Lotyšska, na Friedricha ztratili rovných devět desetin.

Světový pohár zakončí v neděli čtvrtý závod čtyřbobů, Dvořákovi patří průběžně osmé místo.

Závěrečné závody SP v jízdě na bobech v Innsbrucku (Rakousko) - dvojboby:
1. Friedrich, Schüller (Něm.) 1:43,08 (51,43+51,65), 2. Kibermanis, Miknis (Lot.) -0,72 (51,87+51,93), 3. Gajtjukevič, Mordasov (Rus.) -0,82 (52,01+51,89), 4. Dvořák, Nosek (ČR) -0,90 (51,97+52,01).

Konečné pořadí SP (po 12 závodech): 1. Friedrich 2685 b., 2. Lochner (Něm.) 2453, 3. Dvořák 1880.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme