Dvořákův dvojbob skončil v Calgary jedenáctý a celkově je ve Světovém poháru čtvrtý

Česká posádka Dominik Dvořák - Jakub Nosek obsadila v závodě Světového poháru v Calgary jedenácté místo a v konečném celkovém pořadí skončila čtvrtá. I osmý závod seriálu vyhrála německá dvojice Francesco Friedrich - Thorsten Margis. Olympijský vítěz Friedrich jako první pilot v historii vyhrál všechny závody SP dvojbobů v sezoně a týden před mistrovství světa ve Whistleru nemá v ledovém korytu konkurenci.

Calgary Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český dvojbob ve složení Dominik Dvořák - Jakub Nosek

Český dvojbob ve složení Dominik Dvořák - Jakub Nosek | Foto: EPA-EFE | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Češi v zámoří startovali na drahách, které dosud neznali a zdaleka se jim nedařilo tak jako v první části sezony v Evropě, kde skončili jednou čtvrtí, pátí i šestí. Po sedmnáctém místě v Lake Placid se ani v Calgary nevešli do první desítky. V první jízdě měli devátý čas, ve druhé skončili až třináctí.

‚Je tu jiný led než v Evropě.‘ Čeští bobisté se připravují na závody v USA

Číst článek

Radost z celkového čtvrtého místa jim to ale nepokazilo. „Je neskutečný výsledek skončit čtvrtí v celkovém hodnocení Světového poháru dvojbobů. Nikdo z českých pilotů nebyl takhle vysoko. Byl to boj do posledního závodu, ale tohle je fakt bomba!“ radoval se Dvořák na sociálních sítích.

Němci měli v obou jízdách nejrychlejší časy, kanadský dvojbob s pilotem Justinem Krippsem porazili celkem o devět setin sekundy. Třetí skončil druhý německý bob s pilotem Johannesem Lochnerem. Přesně stejné pořadí bylo i na posledním mistrovství světa před dvěma lety v Königsee. Na olympijských hrách se Friedrich s Krippsem rozdělili o zlato.

Také seriál bobistek skončil německým triumfem. Křišťálový globus získala olympijská vítězka Mariama Jamankaová s brzdařkou Annikou Drazekovou. V Calgary vyhrála počtvrté z osmi závodů a nechala za sebou i americkou mistryni světa Elanu Meyersovou Taylorovou.

V neděli je na pořadu závěrečný závod SP čtyřbobů, ve kterých je Dvořák se svou posádkou průběžně na sedmém místě.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme