Erbanová skončila čtvrtá na půl kilometru. Od medaile ji dělilo osm setin sekundy

Rychlobruslařka Karolína Erbanová si ve Stavangeru připsala nejlepší výsledek v této sezoně Světového poháru, když obsadila čtvrté místo v závodě na 500 metrů. Z vítězství se radovala Japonka Nao Kodairaová, úřadující mistryně světa vyhrála i čtvrtou pětistovku v sezoně. Erbanová se v pohárovém hodnocení posunula na pátou příčku.

Tento článek je více než rok starý.

Stavanger Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rychlobruslařka Karolína Erbanová

Rychlobruslařka Karolína Erbanová | Zdroj: Reuters

Erbanová dnes zajela čas 38,03 sekundy. O setinu zaostala za pátečním výkonem, kterým si vytvořila sezonní maximum. Ve výsledkové listině si však pětadvacetiletá česká reprezentantka oproti předchozímu závodu o jedno místo polepšila.

Bezprostředně po dojetí byla Erbanová v čele průběžného pořadí, následně ji ale předstihla Ruska Angelina Golikovová a v poslední rozjížďce poté i Kadairaová a Korejka I Sang-hwa. Členku nizozemského týmu Afterpay nakonec od medaile dělilo osm setin sekundy - o dvě setiny více než v pátek.

Ženy dnes mají na programu ještě závod na 1500 metrů, ve kterém čeká premiéra v divizi A Nikolu Zdráhalovou. Česká jednička Martina Sáblíková do závodu nezasáhne. Ve Stavangeru by se trojnásobná olympijská vítězka měla představit jen v nedělním závodě na 5000 metrů.

Závody Světového poháru v rychlobruslení ve Stavangeru:
Ženy:
500 m: 1. Kodairaová (Jap.) 37,07, 2. Golikovová (Rus.) 37,85, 3. I Sang-hwa (Kor.) 37,95, 4. Erbanová (ČR) 38,03.
Průběžné pořadí SP: 1. Kodairaová 400, 2. I Sang-hwa 270, 3. Herzogová (Rak.) 235, ...5. Erbanová 186.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme