Ledecká upadla a super-G v Ga-Pa nedokončila, vyhrála Rakušanka Schmidhoferová

Rakušanka Nicole Schmidhoferová vyhrála super-G na Světovém poháru v německém Ga-Pa. Schmidhoferová využila absence vedoucí ženy průběžného pořadí Mikaely Shiffrinové, která vyhrála všechny tři předchozí super-G, do nichž nastoupila. Ester Ledecká závod kvůli pádu nedokončila.

Tento článek je více než rok starý.

Garmisch-Partenkirchen/Německo (Aktualizováno: 14:40 26. 1. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká.

Ester Ledecká. | Foto: Marco Trovati | Zdroj: ČTK/AP

Na startu chyběly dvě velké favoritky Lindsey Vonnová a Mikkaela Shiffrinová, ale trenér Ledecké Tomáš Bank už před sobotním závodem říkal, že se česká lyžařka musí poprat hlavně s vlastní jízdou, protože mívá pasáže, ve kterých je jednou z nejlepších ze všech, ale zároveň ji srazí chyba v jiné části trati.

Ledecká skončila v super-G šestnáctá, vyhrála Shiffrinová

Číst článek

A Bankova slova se potvrdila i v sobotu. Ledecká vyjela na trať jako dvanáctá a začala výborně. Po prvních dvou mezičasech se držela na první pozici, jenže na třetím už ztrácela a vzápětí nezvládla nájezd do levotočivé zatáčky a upadla.

„Těžko říct, co se tam stalo, budeme to muset ještě rozebrat na videu. Myslím, že jsem ten oblouk začala později, než jsem měla, a možná jsem si tam našlápla málo do stopy a vyneslo mě to trošku víc. Pak už jsem to nestihla,“ říkala Ledecká po závodě Radiožurnálu.

Rakušanka Schmidhoferová porazila druhou Italku Sofii Goggiaovou o 22 setin sekundy, třetí skončila Lara Gutová-Behramiová ze Švýcarska. Schmidhoferová vybojovala třetí vítězství ve Světovém poháru v sezoně i v kariéře. První dva triumfy si připsala v závěru loňského roku, kdy vyhrála oba sjezdy v Lake Louise. V průběžném pořadí se posunula na čtvrté místo, v hodnocení super-G je třetí.

Sjezdařky musely v německém zimním středisku na začátek závodu dlouho čekat. Pořadatelé kvůli hustému sněžení start opakovaně odkládali a nakonec se začalo o hodinu a půl později oproti původnímu plánu. Trať ale nakonec podle Ledecké dokázali organizátoři i navzdory ztíženým podmínkám dobře připravit.

„Sjezdovku připravili fantasticky, opravdu udělali kus práce. Vyhrnuli to i ze stran. Když člověk vyjel ze stopy, tak to tam samozřejmě bylo měkčí, ale nenajel do nějakého extrémního náhrabu,“ říkala česká závodnice.

Závod SP ve sjezdovém lyžování v Garmisch-Partenkirchenu (Německo):

Ženy - superobří slalom:
1. Schmidhoferová (Rak.) 1:19,98, 2. Goggiaová (It.) -0,23, 3. Gutová-Behramiová (Švýc.) -0,45, 4. Brignoneová (It.) -0,55, 5. Miradoliová (Fr.) -0,75, 6. C. Suterová (Švýc.) -0,86, 7. Mowinckelová (Nor.) -0,89, 8. Weiratherová (Licht.) -1,09, 9. Bassinová -1,20, 10. Marsagliaová (obě It.) -1,21, ...Ledecká (ČR) nedokončila.

Průběžné pořadí super-G (po 5 z 8 závodů): 1. Shiffrinová (USA) 300, 2. Weiratherová 268, 3. Schmidhoferová 253, 4. Mowinckelová 247, 5. Gutová-Behramiová 178, 6. Rebensburgová (Něm.) 157, ...28. Ledecká 45.
Průběžné pořadí SP (po 22 z 37 závodů): 1. Shiffrinová 1494, 2. Vlhová (SR) 898, 3. Holdenerová (Švýc.) 637, 4. Schmidhoferová 581, 5. Mowinckelová 513, 6. Rebensburgová 509, ...40. Ledecká 129, 101. Capová (ČR) 12.

tat, mch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme