Ledecká světovou hvězdou roku? BBC zařadila olympijskou šampionku do nejužšího výběru

„Sněžná obojživelnice“ Ester Ledecká dál sklízí ocenění za úspěchy, kterých dosáhla na olympijských hrách v Pchjongčchangu. Panel britských sportovních novinářů nominoval dvojnásobnou vítězku mezi čtyři světové osobnosti roku v anketě BBC, o vítězi rozhodnou čtenáři.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká a její dvě olympijská zlata

Ester Ledecká a její dvě olympijská zlata | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

„Ledecká přepsala historii už tím, že soutěžila na olympijských hrách ve dvou různých sportech. Ale to ji nezastavilo, její vítězství v lyžařském super-G bylo tak nečekané, že televize NBC už prohlásila za vítězku Rakušanku Veithovou,“ připomíná BBC fantastický úspěch Ester Ledecké v Pchjongčchangu.

Ocenění pro Ledeckou. Prezident Zeman udělí dvojnásobné olympijské vítězce státní vyznamenání

Číst článek

Na korejské olympiádě ještě Ledecká naplnila roli favoritky mezi snowboardistkami a získala druhé olympijské zlato. „Je to jeden z největších žijících sportovců,“ připomíná BBC ocenění od jejího snowboardového trenéra Justina Reitera.

Především za úspěchy na olympijských hrách se Ester Ledecká dostala do finálové čtyřky v kategorii Světová sportovní hvězda roku, kam panel BBC vybral čtyři nejvýraznější sportovní osobnosti mimo Velkou Británii.

Konkurenty Ester Ledecké jsou gymnastická hvězda Simone Bilesová, italský golfista Francesco Molinari a ukrajinský boxer Oleksandr Usyk, neporažený mistr světa čtyř organizací.

O vítězi ankety v tomto ročníku rozhodnou čtenáři zpravodajského serveru BBC, poprvé mohou hlasovat i ti mimobritští. Uzávěrka hlasování je 15. prosince. 

Anketa Světová sportovní hvězda roku byla doposud vyhlašována jako Světová sportovní osobnost roku s tradicí od roku 1960. Vloni ocenění už počtvrté v kariéře získal švýcarský tenista Roger Federer.

Dvojnásobná olympijský vítězka Ester Ledecká už získala státní vyznamenání od prezidenta Miloše Zemana, vyhrála anketu Armádní sportovec roku a nechybí ani ve finálové desítce Sportovce roku, kde hlasují členové Klubu sportovních novinářů. 

It's nearly time for @bbcspoty...

And we can now reveal the nominees for World Sport Star.

🤸‍♀️ Simone Biles
⛷ Ester Ledecka
⛳️ Francesco Molinari
🥊 Oleksandr Usyk

Vote here: bbc.in/2EbhFBg

Voting closes at 14:00 GMT on Saturday, 15 December 2018 #SPOTY

16:00 – 03. 12. 2018

37 93

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme