Ledecké se poslední závody před MS nepovedly. ‚Tréninky ji dostanou nahoru,‘ věří trenér Bank

V sobotu závod po pádu nedokončila a v neděli měla lyžařka Ester Ledecká v cíli několikasekundovou ztrátu na vítězku. V německém Garmisch-Partenkirchenu tak poprvé v sezoně nezískala ani bod a poslední závody před mistrovstvím světa se jí nevydařily.

Tento článek je více než rok starý.

Garmisch-Partenkirchen Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká.

Ester Ledecká. | Foto: Giovanni Auletta | Zdroj: ČTK/AP

„Snažila jsem se zajet nejlepší jízdu, které jsem byla schopná. A líbila se mi, užila jsem si ji, ale na druhou stranu mě štve, že jsem ji nedokončila,“ říkala Radiožurnálu Ester Ledecká po sobotním pádu v super-G.

Ledecká po chybě ve sjezdu v Ga-Pa nebodovala, pořadatelé závod předčasně ukončili

Číst článek

Sjezd dopadl podobně, přitom v trénincích měla pasáže, ve kterých patřila k nejlepším.

„Bylo to složité období a myslel jsem si, že to bude lepší. Nějaké jízdy už byly velmi dobré, bohužel závody se nám moc nepovedly,“ litoval trenér Tomáš Bank.

„Na Ester se to vždycky projeví. Budeme mít nějaké tréninky, tak doufám, že ji dostanou psychicky nahoru a bude si zase víc věřit,“ doufá trenér, který s Ester Ledeckou za pár dní odletí do švédského Äre na mistrovství světa.

Navzdory tomu, že se Ledecké uplynulý víkend nepovedl, má podle trenérky české ženské reprezentace Evy Kurfürstové velmi dobrou sezonu. „Až dosud ve všech svěťácích bodovala. Nečekané olympijské vítězství, které se povedlo vloni, bylo z říše snů a nejde předpokládat, že by se mělo neustále opakovat.“

„Ester maká, pracuje na sobě. A to, že je schopná s výjimkou Garmische bodovat ve všech závodech, kde startovala, je vynikající,“ chválí Eva Kurfirstová.

Světový šampionát začne ve Švédsku za týden, Ledecká by na něm měla jet super-G, kombinaci a sjezd.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme