Druhé místo stačilo. Ledecká má malý křišťálový glóbus za paralelní obří slalom

Snowboardistka Ester Ledecká dojela druhá v paralelním obřím slalomu Světového poháru v Kayseri a zajistila si malý glóbus za triumf v disciplíně. Ve vyřazovacích jízdách nestačila až ve finále na Rusku Milenu Bykovovou.

Tento článek je více než rok starý.

Kayseri Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost zlaté Ester Ledecké při dojezdu ve finálové jízdě obřího paralelního slalomu

Ester Ledecká | Zdroj: Reuters

V hodnocení obřího slalomu má Ledecká před posledním obřím slalomem sezony nedostižný náskok a disciplínu ovládla stejně jako předloni. Navíc vede i celkové pořadí paralelních disciplín, které může vyhrát potřetí za sebou.

Všichni Esteřini muži. Kdo je kdo v týmu zlaté Ledecké

Číst článek

Před Němkou Ramonou Hofmeisterovou, která v Turecku po nemoci nestartovala, v něm má náskok 1610 bodů a do konce zimy zbývají dva závody. Rozhodnout může už příští týden v obřím slalomu ve švýcarském Scuolu, na závěr je ještě slalom ve Winterbergu.

Dvaadvacetiletá Ledecká poprvé v sezoně nevyhrála kvalifikaci a v Kayseri postoupila z třetího místa. V první vyřazovací jízdě porazila Rusku Natalii Sobolevovou, ve čtvrtfinále v repríze olympijského finále Němku Selinu Jörgovou a v semifinále Rakušanku Danielu Ulbingovou.

O šestou výhru v SP v sezoně Češku připravila až vítězka kvalifikace Bykovová, s kterou Ledecká prohrála o 44 setin sekundy.

Na olympiádě v Pchjongčchangu vyhrála Ledecká paralelní obří slalom a z Koreje si odvezla dvě zlaté medaile, jelikož se předtím výhrou v lyžařském superobřím slalomu postarala o jedno z největších překvapení her. Jako první žena tak zvítězila na jedné zimní olympiádě ve dvou různých sportech.

SP ve snowboardingu v Kayseri (Turecko) - paralelní obří slalom:
Muži:
1. Baumeister (Něm.), 2. Coratti (It.), 3. Mastnak (Slovin.), ...39. Brůžek (ČR).
Průběžné pořadí obřího slalomu (po 8 závodech): 1. Galmarini (Švýc.) 4930, 2. Coratti 3258, 3. Payer (Rak.) 2880, ...48. Brůžek 108,8.
Průběžné pořadí SP (po 10 závodech): 1. Galmarini 5650, 2. Coratti 4103,3, 3. Fischnaller (It.) 3776, ...56. Brůžek 108,8.

Ženy:
1. Bykovová (Rus.), 2. Ledecká (ČR), 3. Ulbingová (Rak.).
Průběžné pořadí obřího slalomu (po 8 závodech): 1. Ledecká 6250, 2. Dujmovitsová (Rak.) 3950, 3. Jörgová (Něm.) 3920.
Průběžné pořadí SP (po 10 závodech): 1. Ledecká 6540, 2. Hofmeisterová (Něm.) 4930, 3. Dujmovitsová 4670.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme