Královnou bílé stopy je lyžařka a snowboardistka Ledecká, na trůnu vystřídala Samkovou

Trojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká je popáté Královnou bílé stopy. Vyhrála i hodnocení obou svých sportů, tedy alpského lyžování a snowboardingu. Na trůnu vystřídala snowboardcrossařku Evu Samkovou, která o vrchol olympijské sezony přišla poté, co si v prosinci zlomila obě nohy u kotníků. Naopak Ledecká v Pekingu vyhrála paralelní obří slalom na snowboardu a přidala ke dvěma zlatým olympijským medailím z Pchjongčchangu další triumf.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká obhájila olympijské zlato v paralelním obřím slalomu na snowboardu a získala první českou medaili na hrách v Pekingu

Ester Ledecká obhájila olympijské zlato v paralelním obřím slalomu na snowboardu a získala první českou medaili na hrách v Pekingu | Foto: Mike Blake | Zdroj: Reuters

Ledecká na ZOH útočila na medaile i na lyžích. V kombinaci skončila čtvrtá, v superobřím slalomu pátá a ve sjezdu ji jen hrubá chyba srazila až na 27. příčku.

Snowboardistku Samkovou čeká další operace, návrat do plného tréninku plánuje na podzim

Číst článek

Na stupně vítězů se mezi lyžařkami dostala v závodech Světového poháru.

Při únorových sjezdech v Crans Montaně byla první a druhá, v lednu obsadila třetí příčku při sjezdu v Cortině d'Ampezzo. Třetí místo jí patřilo i v celkovém hodnocení sjezdu ve Světovém poháru.

Sedmadvacetiletá lyžařka a snowboardistka v tradiční anketě Svazu lyžařů ČR navázala na triumfy z let 2016 až 2018 a 2020. Její lyžařští koučové Tomáš Bank a Franz Gamper vyhráli kategorii Trenér roku.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme