'Bavilo by mě dělat všechno, ale nedá se to stihnout.' Ledecká je po olympiádě pro soupeřky postrachem

Žádné přehnané gratulace, žádné oslavy vítězství. Dokud byla Ester Ledecká na startu, lyžařky ve finále Světového poháru čekaly, co se stane. Není to jen kvůli tomu, co předvedla na olympijských hrách. Ledecká udělala za poslední měsíce obrovský lyžařský skok a naznačuje, že zlatá medaile v super-G by neměla být jejím jediným úspěchem.

Od zpravodaje z místa Are Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká lyžařka/snowboardistka Ester Ledecká

Česká lyžařka/snowboardistka Ester Ledecká | Foto: Zdeněk Sluka/SportInvest

„Z mého pohledu tam byla vteřina a půl chyb,“ pousmál se nad jízdou Ondřej Bank. Kdyby Ester Ledecká nechybovala, středeční sjezd by možná vyhrála.

Ledecká nedokončila super-G v Aare, vyhrála Italka Goggiaová

Číst článek

Ale to, že i s tolika problémy skončila jedenáctá, naznačuje, jak obrovský potenciál v rychlostních disciplínách má a že z ní jednou může být hvězda světového lyžování.

„Sama jsem dělala spoustu chyb, a kdybych je neudělala, tak jsem toho asi vyhrála víc. Možná se má pořád co učit, ale rozhodně má velkou šanci najít hranici toho, jak moc riskovat. Já tu hranici našla, tak proč ne ona,“ řekla celková vítězka Světového poháru ve sjezdu Sophia Goggiová.

Ester Ledecká je pověstná svou extrémní soustředěností a soutěživostí. Jen sama ví, že na všechno nemá čas a rodvojení se mezi snowboarding a lyžování je náročné.

'Jak daleko skočím? Jsou tam čáry?' Ledecká poznává trať při detailní prohlídce i přes vysílačku

Číst článek

„Mě to strašně baví. Mě by bavilo dělat všechno, ale prostě ten den není nafukovací. Musím mít meze. Nedá se to stihnout všechno. Možná potom, kdybych se někdy v budoucnu rozhodla, třeba za tři za čtyři roky, přidat obří slalom. Hrozně ráda bych řekla i slalom, ale to nevím, jestli mám vůbec šanci to dohnat,“ přemítá Ledecká.

I z toho je patrné, že žádné rozhodování mezi lyžemi a snowboardem se nechystá, spíše jako by chtěla své portfolio rozšířit.

„Předpokládám, že příští rok se budeme soustředit na lyžařské mistrovství světa, které bude v únoru. Potom se přesunu na snowboard. Udělají se takové bloky,“ plánuje Ester Ledecká.

Otázkou je, jestli její současný problém s bolavými zády není po nabité sezoně varováním, že toho je už trochu moc.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme