Lyže, nebo snowboard? ‚Peníze jsou důležité, ale rozhoduje můj pocit,‘ vysvětluje Ledecká volbu závodů

Dva závody jela Ester Ledecká na snowboardu a hned 16 jich absolvovala na lyžích. I když celou svou kariéru říká, že má ráda obě disciplíny a v obou chce i nadále pokračovat, minulá sezona byla hlavně lyžařská. Teď je otázkou, jestli bude v tomto trendu pokračovat.

Sölden Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká během sjezdu Světového poháru v Lake Louise

Ester Ledecká během sjezdu Světového poháru v Lake Louise | Foto: Eric Bolte | Zdroj: Reuters

Závodů Světového poháru ve snowboardingu není v kalendáři tolik jako těch lyžařských. Ale nepoměr u Ledecké byl v minulé sezoně výrazný.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ester Ledecká bude i v této sezoně kombinovat lyže a snowboard. Více v příspěvku Martina Charváta

„Bylo to hodně ovlivněné i tím, že jsem na začátku sezony nebyla moc spokojená se svým snowboardovým materiálem. Teď budeme ještě dotestovávat, ale myslím si, že máme lepší prkna než loni,“ vysvětlila Radiožurnálu česká reprezentantka, proč úvodní závod na snowboardu jela až v polovině ledna.

Tou dobou už navíc za sebou měla výborné výsledky na lyžích, které také ve zbytku sezony upřednostnila. „Chtěla jsem získat co nejvíc bodů v celkovém hodnocení Světového poháru, tak jsem víc lyžovala, ale srdcem jsem stále obojí. Obojživelnice, jak vy říkáte,“ podotkla s úsměvem.

Zužitkovala jsem své krasobruslařské a hokejové geny, smála se Ledecká po závodě na zmrzlé trati

Číst článek

V rozhodování, které závody pojede, prý nehrají roli peníze. Není tajemstvím, že lyžařské závody mají několikanásobně vyšší dotace.

Jen za minulou sezonu na lyžích si Ledecká na odměnách za výsledky vydělala podle oficiálních údajů v přepočtu zhruba dva a půl milionu korun, zhruba polovinu přitom dostala za svoje premiérové vítězství ve sjezdu v Lake Louise. A třeba za víkendové 20. místo v obřím slalomu dostala tisíc švýcarských franků, což na snowboardu odpovídá přibližně čtvrtému místu.

„Peníze jsou samozřejmě důležité, protože mám velký tým a všichni jsou hladoví. A zaslouží si je, dělají skvělou práci. Stejně se ale budu vždycky rozhodovat podle svého pocitu, kam mě to bude táhnout víc,“ dodala.

Ledecká teď bude závodit jen na lyžích a snowboardovou premiéru předběžně plánuje do italské Cortiny d’Ampezzo.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme