Ledecká se v dalším sjezdu ve Val d'Isere podělila o sedmé místo, nejrychlejší byla Goggiaová

Ester Ledecká byla ve druhém sjezdu Světového poháru ve francouzském Val d'Isere sedmá, o místo horší než v pátečním závodu. Popáté v kariéře vyhrála sjezd italská lyžařka Sofia Goggiaová.

Tento článek je více než rok starý.

Val d'Isere (Aktualizováno: 13:50 19. 12. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká během sjezdu Světového poháru

Ester Ledecká během sjezdu Světového poháru | Foto: CHRISTIAN HARTMANN | Zdroj: Reuters

Ledecká startovala sedmá a solidně zvládla horní pasáž. V náročné spodní části udělala pár drobných chyb, jednou se jí levá ruka dostala za tělo, ale ztrácela jen mírně. Za olympijskou vítězkou Goggiaovou zaostala o 75 setin a po dojezdu byla třetí.

Ledecká skončila v úvodním sjezdu sezony Světového poháru šestá, triumfovala Švýcarka Suterová

Číst článek

„Ve své jízdě vidím ještě pořád hodně chyb, ale bylo to lepší než včera, i když jsem se v pořadí propadla. Ale ztráta je menší, i ten čas je oproti včerejšku lepší,“ řekla Ledecka Radiožurnálu.

„Jízda byla dneska daleko odvážnější, agresivnější. Byly tam nějaké chybky, ale dobrý,“ chválil trenér Ledecké Tomáš Bank v České televizi.

Ze stupňů vítězů českou zimní univerzálku odsunula o chvíli později páteční vítězka Švýcarka Corinne Suterová, která skončila druhá o 24 setin za Goggiaovou. Před Ledeckou se poté ještě dostaly Rakušanka Ramona Siebenhoferová a Breezy Johnsonová z USA, která si zopakovala třetí místo.

Ledeckou ohrožovala Slovinka Ilka Štuhecová, která protnula cíl ve stejném čase. Dlouho se zdálo, že se česká dvojnásobná olympijská šampionka podělí o šesté místo, ale s třicítkou se dostala na čtvrtou příčku Norka Kajsa Vickhoffová Lieová a Ledecká se Štuhecovou o místo klesly.

„Dělím místo s nejlepší z nejlepších. Ilka Štuhecová je mistryně světa, minule tady vyhrála. Navíc je to moje skvělá kamarádka, často spolu trénujeme, takže jsem za to ráda,“ řekla Ledecká.

Pořadatelé upravili branky okolo místa v závěru trati, kde v pátek spadlo pět sjezdařek. Tentokrát žádná z favoritek karambol neměla.

V hodnocení sjezdu jsou po dvou závodech v čele Goggiaová se Suterovou. Ledecká si připsala 40 a 36 bodů a je průběžně pátá. Celkové pořadí SP vede Slovenka Petra Vlhová, Ledecká si polepšila na 19. místo.

V neděli uzavře první blok rychlostních závodů žen v sezoně znovu ve Val d'Isere superobří slalom, který startuje v 11.00.

Závod SP ve sjezdovém lyžování ve Val d'Isere (Francie):
Ženy - sjezd: 1. Goggiaová (It.) 1:44,70, 2. C. Suterová (Švýc.) -0,24, 3. Johnsonová (USA) -0,27, 4. Lieová (Nor.) -0,33, 5. Weidleová (Něm.) -0,59, 6. Siebenhoferová (Rak.) -0,64, 7. Ledecká (ČR) a Štuhecová (Slovin.) obě -0,75, 9. Gisinová (Švýc.) -0,77, 10. Gagnonová (Kan.) -0,88.

Průběžné pořadí sjezdu (po 2 z 8 závodů): 1. Goggiaová a C. Suterová obě 180, 3. Johnsonová 120, 4. Štuhecová 86, 5. Ledecká 76, 6. Weidleová 69.

Průběžné pořadí SP (po 8 z 34 závodů): 1. Vlhová (SR) 425, 2. Gisinová 298, 3. Shiffrinová (USA) 275, 4. Bassinová (It.) 273, 5. Goggiaová 266, 6. Brignoneová (It.) 248, ...19. Ledecká 87, 37. Dubovská (ČR) 48.

mch, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme