Bereme vítězné lyže z Lake Louise, říká před závodem v Ga-Pa servisman Ester Ledecké

Lyžařka Ester Ledecká se v sobotu před polednem vydá na trať Světového poháru v Německu. Co všechno obnáší příprava závodních lyží, na kterých se čtyřiadvacetiletá závodnice vydá na sjezdovku v Garmisch-Partenkirchenu objasnil Radiožurnálu servisman Miloš Machytka.

Tento článek je více než rok starý.

Garmisch-Partenkirchen Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká

Ester Ledecká | Zdroj: Profimedia

Dvojnásobná olympijská vítězka se chystá na další sjezd Světového poháru. V Německu by chtěla potvrdit pozici průběžně třetí lyžařky seriálu. Volba lyží je podle Machytky jasná, ale jejich příprava byla jako vždy několikahodinovou záležitostí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak se připravují lyže pro dvojnásobnou olympijskou vítězku

„V Garmishi musíme lyže hodně nabrousit, protože minulý týden ten kopec po závodě mužů polili vodou a je hodně zledovatělé,“ popisuje Miloš Machytka, který se o lyže dvojnásobné olympijské vítězky stará.

„Je hrozně znát, kolik na tom člověk stráví času. Ty lyže se musí dělat 4-5 hodin denně a to i přes léto. Když jsem to dělal před 18 lety poprvé, byl jsem v Chorvatsku a bylo 35 stupňů. Všichni byli v plavkách a koukali na mě jak na exota, protože já tam u stolu mazal lyže,“ vzpomíná Machytka.

Vítězné lyže

„Na sobotní závod bereme vítězné lyže z Lake Louise. Jsou to asi jedny z nejstarších, co tu máme. Jsou nejvíce promazané a sedí právě na takový sníh. Měří 218 centimetrů a váží 11,5 kilogramu,“ popsal servisman materiál, se kterým se Ester pustí ze sjezdovky.

Ledecká zajela během pátečního tréninku pátý nejrychlejší čas a na Corinne Suterovou ztratila 82 setin.„Bylo tam tak sedm nebo osm chyb, takže se budu hlavně snažit, aby se v sobotu neopakovaly,“ řekla česká lyžařka po tréninku.

Závod Světového poháru ve sjezdu žen začíná v německém Ga-Pa v sobotu v 11.30.

Servisman Miloš Machytka připravuje lyže pro @EsterLedecka na zítřejší sjezd v Ga-Pa. Už je prý tři dny dopředu mazal, zítra vstává v 5 ráno, aby je ještě doladil. Více zítra na @Radiožurnál @FIS Alpine @FIS Alpine Skiing WC

23:38 – 07. 02. 2020

5

Barbora Dvořáková, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme