Na snowboardu se cítím lépe, přiznává Ledecká. Trenéra Banka potěšilo, že lyže jsou v pohodě

Ester Ledecká dojela v rakouském Zauchensee ve všech měřených situacích v elitní desítce – dvakrát v trénincích a potom také v závodním sjezdu a superobřím slalomu. V nich obsadila osmé, respektive deváté místo. Tým Ledecké si tak může oddechnout, že se nejspíš sám vyřešil problém, který českou lyžařku trápil na začátku prosince. Tehdy jí v Kanadě nejely lyže.

Zauchensee Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká

Ester Ledecká | Zdroj: Reuters

Ester Ledecká má měsíc před svými olympijskými závody na lyžích dobrou formu. Světový pohár v Rakousku se jí povedl, skončila na něm osmá a devátá a potvrdila si, že svým lyžím může věřit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak hodnotí aktuální formu Ester Ledecké před olympiádou její trenér Tomáš Bank

„Od 30. prosince jsme neustále makali na lyžích. Získávali jsme o nich informace, pokaždé, když byla větší zima, tak jsme se je snažili otestovat. Nějak moc nevíme, proč to v Lake Louise tak bylo, protože ty lyže jsou v pohodě rychlé,“ vyprávěl pro Radiožurnál trenér Ester Ledecké Tomáš Bank, která si při pohledu na čísla na měřených úsecích mohl oddechnout, že nic jiného než Ledecká sama ji na trati nebrzdí.

„Sama s tou jízdou nejsem moc spokojená, protože jsem udělala dost chyb,“ komentovala svoji nedělní jízdu Ledecká.

Po sobotě i neděli to hodnotila česká lyžařka stejně, nejlepší jízda byla jednoznačně ta páteční, tréninková, kterou i kvůli tomu, že jí to jelo hodně rychle, nedokázala o víkendu napodobit.

Příště si nechám lepší jízdy na závody, mrzelo Ledeckou. Osmé místo je ale nejlepší výsledek sezony

Číst článek

„Všechny nerovnosti přicházely trochu dřív, Ester měla nahoře nejvyšší rychlost ze všech a pak se to projevilo v technické pasáži, kam vlétla hodně rychle a nestíhala,“ dodal Bank.

Výsledky v Rakousku vrátily Ester Ledecké důvěru v její lyžařské schopnosti. Když totiž přijížděla na Světový pohár, přiznala, že to je momentálně ten horší z jejích sportů.

„Na snowboardu se cítím lépe. Tam se cítím jistější, i když jsem dlouho nejezdila, ale naposledy, co jsem na něm stála, tak jsem se cítila lépe,“ uzavřela šestadvacetiletá reprezentantka.

Příští víkend pojede Ester Ledecká na lyžích znovu, čekají ji závody v italské Cortině d’Ampezzo a potom možná ještě poslední víkend v Garmischi, poslední lyžařské zastávce před olympijskými hrami.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme