‚Jsem pyšná, že s ním trénuji zrovna já.‘ Ledecká si spolupráci se slavným koučem nemůže vynachválit

Ester Ledecká se v Alpách připravuje na další závody Světového poháru na lyžích. Jsou u toho oba její trenéři – kromě Tomáše Banka i slavný italský kouč Franz Gamper. V rozhovoru pro Radiožurnál česká lyžařka poprvé řekla, jak svou spolupráci s trenérskou legendou Gamperem vnímá.

Tento článek je více než rok starý.

Svatý Anton Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká.

Ester Ledecká. | Foto: Leonhard Foeger | Zdroj: Reuters

„Kamkoliv přijdeme, tak se Franze ptají, s kým tady trénuje. On se vždycky na mě otočí, zaklepe mi na helmu a říká: tady s tou holkou. Je to hrozně roztomilý a jsem vždycky strašně pyšná, že s ním trénuju zrovna já. Ostatní trenéři se vždycky diví a ptají se ho, koho tady má, jestli Jansruda, Svindala nebo koho,“ popsala Ledecká Radiožurnálu ohlasy na trenérskou legendu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ester Ledecká si spolupráci s trenérskou legendou nemůže vynachválit. Více v příspěvku Martina Charváta

Na Gamperově kontě jsou skoro dvě desítky olympijských medailí a od této zimy nahradil v týmu Ester Ledecké kouče Ondřeje Banka.

„Každý je trochu jiný. Rozhodně mi Ondra chybí, na druhou stranu Franz má velké zkušenosti a je skvělé ho mít po boku. Snažím se z toho vyždímat maximum, ptát se na všechno, poslouchat. Zatím mi to dává strašně moc,“ odkazuje Ledecká na výsledky v této sezoně.

Franz Gamper je, podobně jako byl Ondřej Bank, hlavně jakýmsi konzultantem. Probírá s ní trať, mentální přípravu, trénink. A to i do nejmenších detailů.

Týmy lyžařek Vlhové a Ledecké spolupracují. Snaží se tak konkurovat silným Rakušankám nebo Švýcarkám

Číst článek

„Je na dobré cestě, lyžuje moc krásně a myslím, že by mohla mít hodně dobrou sezonu. Tuhle spolupráci jsem vzal proto, že je Ester opravdu jedinečná, vždyť kombinuje lyže a snowboard. A vzhledem k tomu, že v prosinci zvládla během pár dní vyhrát na snowboardu a pak i na lyžích ve Val d’Isere, tak to pro ni nebude ani nadále problém,“ řekl exkluzivně pro Radiožurnál Franz Gamper. Hlavní práce je ale pořád na Tomáši Bankovi.

„Spolupráce s Franzem je naprosto v pohodě, lidsky jsme si sedli. Je s ním sranda a navíc to funguje, Ester ho hodně respektuje. Ubylo mi práce při zařizování tréninků. V podstatě mi jen řeknou, kam mám přijet, což dřív nebylo,“ podotkl Bank, že tahle starost mu rozhodně nechybí.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme