Ledecká už si sjezdovku v Åre ozkoušela. Na mistrovství světa může navázat na Strachovou

Ester Ledecká bude hlavní postavou české reprezentace ve švédském Åre, kde závodila už před rokem – díky vítězství na olympijských hrách tu totiž jela dva závody finále Světového poháru.

Äre/Švédsko Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká

Ester Ledecká | Foto: Marco Trovati | Zdroj: ČTK/AP

„Měla jsem radost, že jsem se sem vůbec dostala. V jízdě byly chybičky, ale budu mít čas se to doučit. A ten kopec je tu super,“ říkala v Åre Radiožurnálu v loňské sezoně Ester Ledecká po jedenáctém místě, které tu zajela ve sjezdu, zatímco super-G nedokončila.

Lyžařka Lindsey Vonnová ukončí po mistrovství světa kariéru. Uvedla to na svém instagramu.

Číst článek

Ale to nebylo loni to nejdůležitější, šlo jí hlavně o to projet si trať, na které ji teď čekají hlavní závody sezony, a to se jí částečně povedlo – jednou byla totiž trať zkrácena kvůli hustému větru, poté kvůli sněžení. I tak se ale Ledecké líbila.

„Je to hodně členité, hodně přírodních nerovností, víc než umělých skoků. Kdyby bylo hůř vidět, je to těžší, protože je hodně vln a člověk musí koukat dopředu,“ sdílela své dojmy z trati.  

Od úterý bude bojovat o to, aby mělo české lyžování na Åre ještě lepší vzpomínky. Vždyť jde o oblíbené středisko Šárky Strachové, bývalé slalomářky, která ve Švédsku před 12 lety získala jediný český titul mistryně světa.

Zároveň se ale od těch alpských lyžařských destinací hodně liší – nejvyšší hora místního masivu Åreskutan má jen 1400 metrů, panuje v něm suchá a tuhá zima, na kterou si lyžaři často stěžují. A kolem trati není moc diváků, při loňských závodech jich dorazilo pár desítek.

„Myslím, že na MS pár lidí přijde. Samozřejmě to nebude jako v Alpách, to je dané odlehlostí Åre, kolem nejsou žádná velká města. Myslím, že to bude trošku lepší, už jsem tam jedno zažil a atmosféra byla velmi dobrá,“ doufá trenér Tomáš Bank.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme