Lyžařky přišly kvůli mlze o super-G na mistrovství světa. Podle nového termínu se pojede ve čtvrtek

Úterní superobří slalom žen, kterým mělo s denním zpožděním začít mistrovství světa ve sjezdovém lyžování v Cortině d'Ampezzo, byl kvůli mlze zrušen. Na startu měla být i olympijská vítězka Ester Ledecká. Pořadatelé super-G přeložili na čtvrteční dopoledne, ve středu bude v Itálii kvůli špatné předpovědi počasí volný den.

Tento článek je více než rok starý.

Cortina d'Ampezzo (Aktualizováno: 16:34 9. 2. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V cíli měla Ledecká náskok tří setin sekundy.

Ester Ledecká | Foto: CHRISTIAN HARTMANN | Zdroj: Reuters

Šampionát měl začít už v pondělí, ale kvůli přívalu nového sněhu byla kombinace žen přesunuta na příští pondělí, kdy měl být původně volný den. Změn kvůli nepřízni počasí doznal i úterní program, ve kterém byly dva superobří slalomy, ale protože by pořadatelé nestihli připravit sjezdovky, byl závod mužů už předem přesunut na čtvrtek.

Ani závod žen se nakonec nekonal, protože chvíli před plánovaným začátkem ve 13 hodin horní část trati zahalila mlha. Mezinárodní lyžařská federace nejprve rozhodla o zkrácení trati a startu z nižší pozice, když se ale ani po zhruba hodinu a půl dlouhé přestávce viditelnost nezlepšila, byl závod zrušen.

Podle nového rozpisu pojedou ženy super-G ve čtvrtek od 10.45, muži přijdou se stejnou disciplínou na řadu ve 13.00. Pátek bude vyhrazen tréninkům sjezdů, ženy pak pojedou o medaile v sobotu a muži v neděli. V pondělí budou následovat kombinační závody obou kategorií.

Due to fog the women’s Super G at @Cortina2021 has been cancelled.A potential replacement date and time will be communicated in due time.
#fisalpine

14:34 – 09. 02. 2021

44 155

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme