Bylo to hodně zvláštní a zároveň skvělý, pochvalovala si Ledecká stříbrný návrat na snowboard

Českým olympijským šampionkám v zimních sportech návraty k závodění vycházejí. Po snowboardcrossařce Evě Adamczykové, která nedávno vybojovala titul mistryně světa, zazářila v jiné disciplíně na prkně Ester Ledecká. I ona musela dlouho překonávat následky zranění. Ve slovinské Rogle se v rámci Světového poháru poprvé v sezoně pustila na trať obřího slalomu ve snowboardingu, ve kterém získala na loňských hrách v Pekingu zlatou medaili.

Tento článek je více než rok starý.

Rogla Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká (vlevo) na stupních vítězů

Ester Ledecká (vlevo) na stupních vítězů | Zdroj: Profimedia

Olympijská vítězka Ester Ledecká se po roce vrátila k závodění. Ve slovinské Rogle vyjela druhé místo v paralelním obřím slalomu na snowboardu a své dojmy sdělila Radiožurnálu Sport.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak Ester Ledecká zhodnotila svůj návrat na prkno po zranění klíční kosti

I tentokrát to mohlo být na velkou oslavu, i když z toho nebylo olympijské zlato, jako loni 8. února.

Pro Ledeckou to byl tehdy na dlouhou dobu poslední soutěžní závod na prkně, minulou sezonu dojezdila na lyžích. A v létě se pak ve volném čase zranila.

Následovaly dvě operace klíční kosti a teprve před několika týdny jí doktoři povolili profesionální sportování. Takže mohla mít i z druhého místa ve slovinském středisku Rogla ohromnou radost.

„Nebyla jsem zajetá v sezoně tak, jak bývám v této době. Bylo to takové poprvé za rok a bylo to hodně zvláštní a zároveň skvělý. Ostatní holky bývají v této době už rozjeté a závod pro ně není nic nového. Já jsem se musela ještě oťukat, ale zvládli jsme to s týmem výborně.“

Vyprávěla v nahrávce pro česká média Ledecká, i když vtipkovala, že vysněný návrat by byl ještě o něco hezčí. „Představovala jsem si, že tu poslední jízdu vyhraju,“ usmívala se Ledecká.

Dojaly ji reakce

‚Kost není ještě dostatečně pevná.‘ Ledecké hrozí, že by mohla přijít i o šampionát ve snowboardingu

Číst článek

První byla Ledecká v kvalifikaci, ve finále hlavního závodu ji o pouhých pět setin porazila Rakušanka Sabine Schöffmannová. Ale přesto byla česká sportovkyně z návratu na svahy nadšená. A přispěla k tomu i reakce ostatních soupeřek a lidí, se kterými se už dlouho neviděla.

„Musím poděkovat za to, jak mě celý snowboardový svět zpátky přivítal s otevřenou náručí, bylo to opravdu strašně dojemné a hezké. Všichni kluci a holky za mnou chodili, vítali mě zpátky a bylo to strašně fajn. Jsem moc vděčná za to prostředí a co máme a za to, jak jsou ti lidé kolem fajn.“

Závodníky i jejich týmy, o kterých teď Ester Ledecká při návratu v Rogle vyprávěla, uvidí znovu o víkendu na další zastávce Světového poháru v Německu.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme