Stříbrný návrat. Ledecká si po dlouhé pauze dojela pro medaili, v závodě Světového poháru byla druhá

Ester Ledecká se po zranění vrátila druhým místem v závodě snowboardového SP v Rogle. Ve finále prohrála o pět setin s Rakušankou Sabine Schöffmannovou.

Tento článek je více než rok starý.

Rogla (Slovinsko) (Aktualizováno: 14:26 15. 3. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká

Ester Ledecká | Zdroj: Profimedia

Ledecká na poslední chvíli vstoupila do sezony, o kterou ji téměř připravila letní zlomenina klíční kosti. Po dvou operacích a dlouhé rekonvalescenci závodila téměř po roce.

‚Kost není ještě dostatečně pevná.‘ Ledecké hrozí, že by mohla přijít i o šampionát ve snowboardingu

Číst článek

Teprve začátkem února lékaři povolili Ledecké začít trénovat na sněhu, ale vynucená dlouhá pauza dnes nebyla na české zimní „obojživelnici“ znát.

O půl sekundy vyhrála kvalifikaci a na cestě do finále měla problémy jen ve čtvrtfinále, v němž po chybě v závěru porazila pouze o 22 setin Rakušanku Ramonu Theresii Hofmeisterovou.

V semifinále Ledecká deklasovala Italku Lucii Dalmassovou bezmála o dvě a půl sekundy. Ve finále ale její spanilá jízda skončila. Sedmadvacetiletá Češka si zvolila rychlejší modrou dráhu a na prvním mezičase vedla, ale Schöffmannová pak riskantní jízdou zaútočila a připravila Ledeckou o šestý triumf v Rogle.

Další program

Olympijská šampionka v této disciplíně z let 2018 a 2022 Ledecká se ještě chystá na sobotní závěrečný individuální závod SP v Berchtesgadenu, kde se pojede paralelní slalom.

Závod mužů v Rogle vyhrál Ital Roland Fischnaller. Na stupně vítězů ho doprovodili krajané Mirko Felicetti a Edwin Coratti. Ledecká jako jediná z českého snowboardového týmu uspěla v kvalifikaci. Zuzana Maděrová, Klára Šonková a Adam Počinek do vyřazovacích jízd nepostoupili.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme