Nikdy se moc neraduji, když dojedu do cíle, popisuje Ledecká. Slalom prý neumí, ale těší se

Vzhledem k průměrné rychlosti při závodě dělil Ester Ledeckou od medaile na mistrovství světa v Cortině d'Ampezzo znovu přibližně jeden metr. Na více než dva a půl kilometru dlouhé trati sjezdu byla opět těsně čtvrtá. I když to po jejím dojezdu do cíle vypadalo lépe, ona sama s medailí už nepočítala.

Cortina d'Ampezzo Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká na Super-G ve Val d´Isere

Ester Ledecká | Foto: Eric Gaillard | Zdroj: Reuters

Možná jste jásali, když v sobotu na mistrovství světa lyžařka Ester Ledecká dojela do cíle, ale ona sama se neradovala ani v duchu. Co si nakonec čtvrtá žena sjezdu myslela prozradila v rozhovoru pro Radiožurnál.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak hodnotí Ester Ledecké své výsledky z MS a jak se těší na pondělní slalom

„Já nevím, já dojela do cíle a tam je to se mnou těžké. Nikdy se moc neraduji, když dojedu, ale není to kvůli tomu, že bych si tu jízdu neužila, ale většinou jsem pořád ještě v té jízdě a přemýšlím, co jsem mohla udělat lépe. Věděla jsem, že toho místa je tam ještě dost a myslela jsem, že by se těch holek mohlo přede mě dostat ještě dost,“ vysvětluje pětadvacetiletá rodačka z Prahy své pocity po dojezdu do cíle.

Přesně dvě další byly soupeřky, které byly rychlejší, odsunuly Ledeckou z medailových pozic, ale trenér Tomáš Bank to bral sportovně.

„Je to dobrý, je to lepší než páté místo,“ říká s nadhledem Bank. Šanci vylepšit to bude mít Ledecká ještě pondělí. Ale při kombinaci superobří slalom a slalomu tuší, kde bude hlavní úskalí.

„Já se hrozně těším, já mám slalom ráda. Asi ho ještě neumím tak dobře, ale těším se, protože to v pondělí bude fajn.“ komentuje s s optimismem v hlase dvojnásobná olympijská vítězka.

Ester podle svých slov vděčí za své úspěchy hlavně těmto pánům: