Ledeckou a spol. podpoří fanoušci ze sněhu. ‚Přišlo mi smutné, že nebudou diváci,‘ říká pořadatel

Ester Ledecká se pokusí v úvodním závodě roku 2021 navázat tam, kde před Vánoci skončila. Po vítězství v Super-G ve Val d’Isere bude na startu sjezdu Světového poháru v St. Antonu. Ale i kdyby skončila poslední, speciální fanoušci v cíli jí určitě udělají radost.

Tento článek je více než rok starý.

Svatý Anton (Rakousko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Několik jich má šálu, tenhle hrnec, jeden vypadá jako strašidlo, támhle ten má transparent. A všichni mají tři koule a na sobě uhlí. Postavit na tribuny jako diváky sněhuláky, napadlo šéfa organizátorů závodů Petera Malla.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, proč organizátoři sjezdu v Rakousku postavili pro závodníky na tribunu sněhuláky

„Byl to takový nápad, který dostanete ve dvě v noci, když nemůžete spát. Přišlo mi smutné, že tu nebudou diváci. Tak jsem navrhl, že postavíme sněhuláky, a to jako podporu projektů, jejichž cílem je zajistit lidem v Africe zásobování vodou. Proto každý sněhulák nějak odkazuje k Africe,“ vysvětluje Mall, který chtěl udělat jen pár sněhuláků.

Jenže pak se přidali ostatní lidé ze St. Antonu a tribunu zaplnilo hned několik sněhových postav.

„Zvláště v těchto dnech, kdy nikdo nikam nemůže, tak lidé stavěli s nadšením. Mladí, staří, každý s jiným nápadem. Na výsledek jsem opravdu hrdý,“ dodal šéf organizátorů.

Němé tváře sice nezajásají, do rytmů hudby si neposkočí a i s tleskáním budou mít problém. Ale rozhodně v cílovém prostoru vypadají lépe, než haldy neuklizeného sněhu.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme