Ledecké ve sjezdu jen těsně uniklo pódium, ve Svatém Antonu dojela o šest setin čtvrtá

Ester Ledecká po pátečním vydařeném tréninku zajela v závodě ve sjezdu Světového poháru ve Svatém Antonu čtvrtou příčku. Od třetího místa přitom českou lyžařku dělilo pouhých šest setin sekundy. V cíli se z nejrychlejšího času radovala Italka Sofia Goggiaová.

Svatý Anton (Rakousko) (Aktualizováno: 13:41 9. 1. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká během sjezdu Světového poháru

Ester Ledecká | Foto: CHRISTIAN HARTMANN | Zdroj: Reuters

Na trať se Ledecká vydala jako devátá a v prvních dvou třetinách zaostávala za Goggiaovou jen mírně, sjezdovkou pojmenovanou po trojnásobném mistru světa Karlu Schranzovi se řítila rychlostí 121,1 km/h.

V závěru měla dvakrát o něco delší výjezd z branky a v cíli za Italkou zaostala o 1,10 vteřiny (29,30 metru).

„Posouvám se dopředu a to je vždycky dobré znamení. Ta jízda nebyla moc dobrá, takže když jsem schopná s takovou jízdou být čtvrtá, tak to je dobré. Myslím, že tam byla spousta chyb, nebyla ale tak aktivní, jak jsem chtěla, ale podala jsem své maximum a s výsledkem jsem spokojená,“ řekla Ledecká v cíli Radiožurnálu.

Po dojezdu byla Ledecká druhá před Švýcarkou Corinne Suterovou. Vzápětí se před dvojnásobnou olympijskou vítězku dostala domácí Tamara Tipplerová a ze stupňů českou závodnici odsunula o šest setin rychlejší Američanka Breezy Johnsonová.

SP ve sjezdovém lyžování ve Svatém Antonu (Rakousko):

Ženy - sjezd:
1. Goggiaová (It.) 1:24,06, 2. Tipplerová (Rak.) -0,96, 3. Johnsonová (USA) -1,04, 4. Ledecká (ČR) -1,10, 5. Pirovanová (It.) -1,15, 6. Štuhecová (Slovin.) a C. Suterová (Švýc.) obě -1,16, 8. Curtoniová (It.) a Gutová-Behramiová (Švýc.) obě -1,34, 10. Weidleová (Něm.) -1,48.

mim, mch, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme